Recunosc ca pizza e una dintre placerile mele vino-ne-vinovate. Tin
minte si acum cat de impresionata am fost cand am mancat pentru prima data
pizza la o pizzerie. Nu-mi aduc aminte ce topping avea sau cum arata, dar tin
minte ca mi-a placut la nebunie si ca as fi mancat la infinit numai pizza.
Pizza mea nu are acelasi gust, nimic in lumea asta nu va mai avea
acelasi gust, dar pizza mea e buna buna. Ca altfel nu o puneam aici sa ma laud
in gura mare cu ea J
Enjoy!
Pentru blat
-500 g faina
-300 ml apa calduta
-4 linguri ulei de masline
-1 ½ lingurita sare
-o lingurita busuioc uscat
-o lingurita cimbru uscat
-7 g drojdie uscata
Intr-un bol se pune faina si se face o gropita in mijlocul ei. In
interiorul acesteia se pune drojdia si se toarna apa calduta. Cu ajutorul
degetelor se framanta drojdia cu apa si cu putina faina si se lasa 10 minute
deoparte sa se activeze drojdia. Apoi se adauga sare, uleiul si condimentele si
se framanta aluatul pana cand acesta se desprinde de pe maini. Se acopera bolul
si se lasa la dospit cca o ora intr-un loc cald.
Daca aluatul nu se desprinde de pe maini, mai adaugati putin ulei si
continuati sa framantati pana cand acesta nu mai este lipicios. Se intampla
adesea ca din cauza fainii folosite sa obtinem un aluat care nu vrea nici in
ruptul capului sa se despinda de pe degete. Atunci il ajutam noi.
Dupa o ora aluatul trebuie sa fie crescut bine de tot si sa fie pufos.
Se presara pe blatul de bucatarie faina si se rastoarna aluatul, apoi se
imparte in doua pentru a fi mai usor de manevrat. Cu sucitorul se intinde foaie
subtire de aluat si de secupeaza cu o forma rotunda care sa aiba pana in 15 cm
diametru. Eu am folosit cu mare success un bol de sticla. Aluatul il intindeti
cat doriti de subtire, luati in consideraredoar ca el va creste putin la copt.
Eu am vrut o pizza subtire si crocanta (asa cum am mancat la Roma) asa ca
blatul meu a fost destul de subtirel, insa puteti s ail intindeti in foaie mai
groasa daca cumva va place pizza mai pufoasa.
Pentru topping
-sos de rosii (eu am avut un delicious bulion de casa)
-mozarella
-sunca
-ceapa verde
Blaturile decupate se pun intr-o tava cu hartie de copt. Peste fiecare
blat se toarna sos de rosii si se intinde, iar peste il ingredientele
preferate. Pentru ca nu imi place sa fie foarte incarcata, am pus pe blaturile
noastre sunca, mozzarella si ceapa verde.
Blaturile se dau la cuptorul musai preincalzit si se tin 25 de minute la
180 de grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!