luni, 24 februarie 2014

Ficat de pui (cu usturoi) in unt

Cred ca mancarea asta a devenit una dintre cele preferate. Se pregateste super simplu si rapid si poate fi facuta de cel mai incepator dintre incepatori in ale bucataritului.
Initial am vrut sa fac o mancare de ficatel cu ceapa si piure de cartofi, insa de la gand la fapta e mult, si mancarea mea s-a transformat in ceea ce vedeti. Usturoiul caramelizat e atat de bun incat iti vine sa-l mananci gol, asadar, daca va place de domnia sa puteti sa adaugati si mai mult.
Simpluuuu!


Ingrediente
 -500 g ficat de pui
-100 g unt
-2 capatani de usturoi (una, daca este foarte mare)
-o lingurita de cimbru uscat
-sare si piper

Ficatul se spala si se curata de pielite si se tine in apa rece. Cat timp sta in apa, se curata usturoiul si se feliaza subtire si se topeste untul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga in untul topit usturoiul si se caleste cateva minute, apoi se adauga ficatul si cimbrul si se lasa la prajit in jur de 5 minute, apoi se intoarce pe cealalta parte si se lasa pana este rumen si bine patruns. In 15 minute este gata, nu are nevoie de mai mult timp (in total).
Sare si piper se adauga la sfarsit, iar optional se poate adauga si patrunjel tocat.
Noi am mancat  ficatelul taiat feliute pe paine prajita si stropita cu ulei de masline, usturoiul caramelizat.


3 comentarii:

  1. Mmmmm...ce pofta mi-ai facut Corinush!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plaaac ... i-as savura alaturi de-o mamaliga cu malai de moara :)

    RăspundețiȘtergere
  3. arata prea bine..deci musai sa incer si eu reteta mai ales ca imi plac ficateii tare mult!!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!