Ei, dar am tinut musai si neaparat sa particip la provocare asa ca am profitat de minunatul nostru port traditional si asa i-am dat tartei aerul rustic. Multumesc mamei pentru ie si pentru poale, iar soacrei mele pentru frumoasele catrinte si naframa.
Va tuca lelea Corina si se bizuie pe voi ca incercati reteta :*
Pentru blat framantam 400 g de faina (eu am folosit aceasta) cu 150 g de unt nesarat si o lingura xylitol pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam apoi un ou intreg, mai framantam cateva minute apoi adaugam 5-6 linguri de apa rece. Aluatul obtinut se impacheteaza intr-o folie si se da la rece min o ora.
Dupa o ora scoatem aluatul si il intindem in patura subtire pe care o asezam intr-o tava de copt. Surplusul de pe margini se indeparteaza si se foloseste ulterior pentru formarea grilajului pe deasupra (Adica se intinde din nou aluatul ramas si se taie in fasii).
Buuun. Asadar avem intinsa foaia in tava. O intepam cu furculita ici colo, apoi punem peste blat 5 piersici din compot taiate marunt si afine. Eu am pus piersicile in mijloc si de jur imprejur afinele.
Pentru crema amestecam asa: 250 g ricotta (se poate folosi cu succes si urda), 2 oua, 200 ml frisca lichida. Amestecul il turnam peste fructe, apoi aranjam fain frumusel bucatile de aluat in forma de grilaj (vezi foti de mai sus).
Dam tartuca la cuptor cca 40 de minute pana cand se rumena la obrajori, apoi o scoatem si o lasam sa se racoreasca si o pudram cu zahar.
Pofta buna!
Eu o sa incerc tartuca asta frumoasa chiar si de dragul costumului tau. Superidee!
RăspundețiȘtergereArati exceptional, iar tarta e cireasa de pe tort.
Felicitari!
Adina nu are ambitie daca nu incepe postarea cu tine.
Pupic!
Asta da prezentare, Corina! Te pup!
RăspundețiȘtergereDeci... este cea mai tare prezentare ever!!! Iar cum eu sunt fan "traditii", nici nu stiu la ce sa ma uit mai intai.. stergare... port... tarta.. :)
RăspundețiȘtergereTe tzuc!
Bine iti mai sta imbracata asa!! ;) Tarta asta e frumoasa ea, dar la tine in mana e si mai frumoasa!! Te pup
RăspundețiȘtergereSenzationala lelea Corina, iar tarta sunt sigura ca e delicioasa! Musai de incercat! Ador costumul, de fapt ador toate costumele populare...Daca n-ar fi asa scumpe mi-as cumpara cate unul din fiecare zona. :)
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult pentru cuvintele frumoase :*
ȘtergereIuffff Corinus , abia acum reusesc si eu sa las un comentariu la aceasta minunatie de postare .Mi-ai facut cea mai frumoasa surpriza , sincer !!! ... iar tarta ta , zau ca nu-i bas asa bronzata !!
RăspundețiȘtergereO saptamana cu mult spor iti doresc ! <3