Gabriela este gazda provocarii secrete din aceasta luna, provocare initiata tot de draga de Ama. Daca doriti sa vedeti ce am mai pregatit in cadrul provocarii puteti sa vedeti aici. Luna aprilie mi-a venit in casa cu blogul lui Pansy, un blog super complex cu retete care mai de care. Sincer, mi-a fost foarte greu sa aleg o reteta anume pentru ca Pansy are o multime de retete din bucataria internationala si toate m-au atras. Intr-un final m-am rezumat la o reteta simpla si rapida pentru ca timpul nu imi era prieten.
Reteta pe care eu am ales-o este cea de cus-cus cu ciuperci. O mancarica aromata si satioasa, buna pentru cei care tin post si chiar perfecta in orice moment. Multumim Pansy! :*
Ingrediente
-o ceasca de cafea de cus-cus
-300 g ciuperci champignon proaspete
-3 rosii uscate
-un peperoncino (ardei iute)
-2 catei de usturoi
-1/2 lingurita ghimbir praf
-2 fire de ceapa verde tocate marunt
-sare si piper dupa gust
-catev fire de patrunjel proaspat
-2 lingurite de unt
Pregatim asa:
1. Peste cus-cus se toarna apa fierbinte (daca aveti un pic de supica de pui sau legume si mai bine) si se lasa deoparte pana cand apa este complet absorbita. Puteti adauga chiar si un cubulet de unt deasupra, dar este strict optional.
2. Untul se topeste intr-o tigaie.
3. In tigaie se adauga ceapa verde, usturoiul pisat, rosiile uscate taiate marunt si ardeiul iute. Se calesc cca 5 minute.
4. Se adauga ciupercile curatate, spalate si feliate. Acestea se gatesc pana cand se evapora apa pe care o lasa.
5. Se adauga condimentele, apoi cus-cus-ul si se amesteca, la final presarandu-se si patrunjelul tocat marunt.
Serviti cus-cusul cu ciuperci fierbinte.
Sa va fie de bine !Frumoasa prezentare i-ai facut !
RăspundețiȘtergerePoate fac chiar maine!
RăspundețiȘtergere