luni, 18 februarie 2013

Somon la gratar

Ma bucur enorm cand prietenii imi cer sfaturi despre cum se gatesc anumite feluri de mancare sau ma intreaba pur si simplu ce sa faca cu o bucata de peste sau cu un ingredient. Cu drag le raspund din experienta mea si din ceea ce am ajuns sa cunosc gatind in tot timpul acesta. Nu sunt eu expert, dar pana acuma nu a aruncat nimeni cu rosii dupa mine :)
Azi raspund la intrebarea: cum facem un gratar bun de somon? In primul rand cat mai simplu si cat mai rapid. Somonul nu are nevoie de prea mult timp in tigaie, 3-4 minute ii sunt suficiente. Mie imi place mult rozmarinul in aceasta ecuatie, insa daca nu va place nu trebuie sa il folositi.


Ingrediente
-2 rondele de somon
-1/2 limeta
-2-3 stropi de ulei (nu e nevoie de mai mult)
-rozmarin
-sare si piper

Pestele se spala si se tamponeaza cu un prosop din hartie. Se presara sare si piper. Se incinge gratarul (eu am folosit o tigaie grill) si se stropeste cu uleiul. Se aseaza pestele in tigaie si se presara pe deasupra rozmarin si se stoarce putin suc de limeta. Se prajeste cca 2 minute, apoi se intoarce pe cealalta parte, se stoarce suc de limeta si se lasa tot cca 2 minute. Se scoate cu grija pe farfurie si se serveste alaturi de salate.



5 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!