Reteta o am din caietul mamei si este pentru prima data cand o pregatesc. Nu stiu cum, dar cumva am reusit sa ii fac exact ca si ai ei :)
-350 g faina
-250 g unt
-3 galbenusuri
- 1 lingura smantana
-100 g telemea sarata
-sare
-un praf de copt
in plus:
-un ou
-chimen, susan, mac...sau alte seminte
Untul se framanta cu faina in care s-a pus sare si praful de copt. Se adauga galbenusurile, telemeaua maruntita si smantana si se framanta aluatul pana cand este omogen si elastic. Aluatul se inveleste in folie si se da la frigider o ora, pentru a se lucra mai bine cu el.
Din aluat se intind cu sucitorul paturi, apoi se decupeaza covrigeii cu forma metalica. (Pregatiti-va pe blatul de lucru o farfurioara cu faina si treceti forma metalica prin faina inainte de a-i decupa, astfel se evita lipirea aluatului de forma). Se ung pe deasupra cu ou batut si se presara seminte. Covrigeii se coc cca 30 de minute la foc mediu, pana cand sunt rumeniti.
Pofta buna!
Trebuie sa-mi cumpar neaparat forma metalica, Corina! Nu mai tine ;)
RăspundețiȘtergereSa tot maninci covrigei din astia, te pup si un weekend placut!
Week-end frumos si tie, multumesc!
ȘtergereMinunati! Trebuie sa-i fac si eu din nou, caci am o pofta de zile mari! :)
RăspundețiȘtergerepofta trebuie satisfacuta :)) sunt deliciosi
ȘtergereClar o sa-i fac si eu. Arata super. Ce unt ai folosit? Ce procentaj de grasime?
RăspundețiȘtergereMultumesc. Am folosit unt cu 65% grasime
ȘtergereCaut forma de 2 zile si toata lumea se uita ciudat la mine. De ce oare nu mai exista?
RăspundețiȘtergereBa da, exista. Am umblat si eu mult dupa una si am gasit intr-un final. Incearca la magazinele de mase plastice si la magazinele de genul Fierul (cele cu piulite si toate minunile metalice posibile). Eu acolo am gasit metalica, cu arc..excat cum are si mama si e si buna.
ȘtergereCe frumosi sunt, mininati!! Ce pofta mi s-a facut...mmm...
RăspundețiȘtergereMultumesc :*
Ștergere