In luna decembrie m-am inscris la concursul organizat de Teo si Philips si mare mi-a fost bucuria ca eu am fost una dintre cele doua castigatoare. Astfel, in viata noastra a intrat o minunata friteuza Philips Airfryer, iar reteta care mi-a adus premiul este cea de chiftele de peste. Am refacut reteta in friteuza si am servit-o alaturi de un sos de usturoi. Au iesit delicioase, putin mai uscate decat cele in baie de ulei, desigur, insa gustul a fost acelasi.
Ingrediente
Reteta chiftelelor o gasiti aici
Pentru sos:
-o lingura de ulei de masline
-2 catei de usturoi
-200 ml smantana pentru gatit
-sare si piper dupa gust
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se rumeneste putin usturoiul pisat, se toarna smantana si condimente si se lasa 2-3 minute pe foc. Se adauga apoi chiftelutele in sos si sunt gata de servit!
Corina, spune-mi, te rog, se lipesc? Fursecurile mele au intrat in gaurile cosului si nu le-am mai putut scoate. Am incercat si varianta cu ulei uns. Am cateva retete de chiftelute, printre care si reteta ta, pe care mi doresc sa le incerc, dar n-am mai avut curaj. Eu una n-am sesizat nicio diferenta intre varianta cuptor si Philipsu ăsta, sigur greşesc!
RăspundețiȘtergereMaria, nu s-au lipit chiftelutele. Si am facut si din carne de vita si porc si au iesit bine. Astea de peste au iesit mai seci, uscate, dar cele din vita si porc au fost excelente. Si da, mare diferenta nu este intre el si cuptor, poate timpul de preparare. Te incurajez sa incerci orice reteta pe care o prepari in baie de ulei. O seara frumoasa!
ȘtergereFelicitari pentru premiu castigat, Corina! Ma bucur ca esti tu castigatoarea. Sa-l stapanesti sanatoasa si sa ne incanti cu multe retete delicioase si de acum incolo!
RăspundețiȘtergere