duminică, 30 decembrie 2012

Pastrav à la Venitienne

Se spune ca de Anul Nou este bine sa mancam peste ca sa trecem peste greutatile din noul an ca pestele prin apa. Superstitie sau nu, o masa cu peste este binevenita dupa mancarurile grele si ..grasute consumate in perioada sarbatorilor. Azi va prezint o reteta foarte frumoasa de preparare a pastravului, o reteta usor de pregatit cu un rezultat delicios. Daca va petreceti acasa Revelionul puteti pune peste la cuptor chiar la miezul noptii, insa daca puteti sa il consumati oricand deoarece cred ca superstitia se aplica in orice situatie :)
Asadar, la revedere 2012! Ai fost un an bun si prietenos cu noi, insa asteptam cu nerabdare sa vedem ce ne rezerva 2013. Ne dorim multa sanatate ca apoi pe celelalte le facem noi.
Sanatate va doresc si voua, cei care cititi acest blog. Va multumesc ca ma urmariti si ma incurajati...si nu uitati: urmati-va pasiunile!
La multi ani!


Ingrediente
- 2 pastravi
-2 linguri de unt
- 1/2 lingurita menta uscata si maruntita
-1/2 lingurita cimbru
-1/2 rozmarin
-2 catei de usturoi pisati
- putina coaja de lamaie
-sare si piper
-pesmet
-ulei de masline

Intr-un bol se amesteca untul si condimentele pana cand se omogenizeaza compozitia. Pastravii curatati si spalati se umplu cu acest amestec, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la frigider cca o ora. Dupa acest timp se tavalesc pestii prin pesmet, apoi se pun pe gratarul de la cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana cand pestii sunt rumeniti, adica in jur de 20-25 de minute.
Sub gratar asezati o tava cu hartie de copt.
Serviti pastravii alaturi de salata si sos de usturoi.






Pofta buna!
Reteta am preluat-o de aici, multumesc Andrada!


Un comentariu:

  1. Si noi pasim in noul an cu peste pe masa !! Il adoram in orice combinatie !!
    La multi ani , draga mea !!! In noul AN iti doresc multa sanatate , liniste si impliniri pe toate planurile !!
    Te imbratisez !!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!