Amatorii de peste sa fie pe frecventa, caci li s-a pregatit ceva: chiftelute de peste. Crocante si super delicioase. Poate laud prea mult niste chiftele, insa sunt preferatele mele. Cele de pui mi se par tot timpul prea seci, cele de porc sau de vita parca nu sunt tot timpul pe placul meu, insa cu cele de peste nu dau gres niciodata.
Totusi, le pregatesc destul de rar deoarece necesita prajire in baie de ulei, iar cuptorul le usuca mult prea tare. Dar pe principiul "mai rarut, ca-i mai dragut" incerc sa ma bucur de ele cat mai mult chiar daca le fac rar.
Cu aceasta delicioasa reteta particip la concursul organizat de Teo si de Philips, asa ca tineti-mi pumnii stransi tare, iar pana una alta incercati reteta de chiftele!
Ingrediente
-400
g peste alb (am avut tilapia)
-3
felii de paine neagra
-2
fire de marar proaspat
-un
ou
-sare
si piper dupa gust
-
2 lingurite praf de usturoi (2 catei de usturoi)
-3
linguri faina de malai
-
3 foi de dafin
-ulei
pentru prajit
Se
pun la fiert intr-o cratita 500 ml de apa si cele 3 foi de dafin. Cand apa da
in clocot se reduce focul si se adauga pestele, care a fost curatat si spalat
in prealabil. Se fierbe 2 minute, apoi se scoate intr-o sita si se lasa la
scurs. Dupa ce este complet racit se faramiteaza cu furculita. Puteti sa
macinati pestele in masina de tocat sau in blender, insa daca alegeti sa
maruntiti cu furculita vor ramane si bucati mai mari de peste in chiftele.
Pestele
maruntit se amesteca cu painea tinuta in apa si stoarsa apoi, cu oul si
condimentele. Se framanta bine pana se omogenizeaza compozitia. Gustati putin
si adaugati condimente daca mai este nevoie.
Din
compozitie se formeaza mingiute care se tavalesc prin faina de malai.
Apoi se
prajesc chiftelele in uleiul foarte bine incins. Chiftelele se prajesc pana cand sunt
rumene, apoi se scot pe prosop absorbant.
Chiftelele de peste se servesc alaturi de sos de
usturoi cu smantana sau mujdei si diferite salate ori garnitura dumneavoastra
preferata. Sunt un aperitiv deosebit si merg excelent pe masa de revelion.
Pofta buna!
Mult succes la concurs! Sună delicios reţeta!
RăspundețiȘtergere