luni, 23 iulie 2012

Tarta cu afine si ricotta


Ama numa nu ne lasa in pace si ne tot provoaca sa gatim bunatati in secret. Si poti sa zici nu? Pai nu, nu poti zice nu!
Blogul alocat luna asta este In jurulKadiei, de unde eu am ales minunata tarta cu afine, la care am adaugat si branza ricotta.
O sa va placa blugul Kadiei, sunt sigura! Veti gasi acolo un adevarat ghid turistic, un jurnal de vacanta veritabil pe care trebuie musai sa il cititi. Iar pe langa impresiile de calatorie si retete, puteti sa culegeti si recomandari vis-a-vis de ce sa mai cititi.
Si acum tarta :) A iesit o minunatie de tarta, este absolut delicioasa. Puteti sa faceti aceasta tarta cu orice fructe doriti. Eu am adaugat si ricotta pentru ca o aveam in frigider si m-am gandit ca n-are ce rau sa faca. Si a facut numa bine!



Ingrediente
-un pachet de foietaj
-400 g afine
-3 oua
-200 ml smantana lichida
-un plic de zahar vanilinat
-250 g ricotta
-80 g zahar

Afinele se spala si se curata de codite. Intr-o tava se intinde aluatul de foietaj si se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se adauga afinele. Ouale se bat intrun castron cu zaharul, se adauga smantana iar apoi ricotta. Se omogenizeaza amestecul si se toarna in tava peste afine. Tarta se da la cuptor pentru cca 40 de minute la o temperatura de 190-200 de grade (sau la temperatura la care coaceti de obicei prajiturile in cazul in care nu aveti posibilitatea de a seta temperatura).
Dupa coacere, scoateti tava si lasati tarta sa se raceasca complet, iar inainte de servire pudrati-o cu zahar.







Pofta buna!

8 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!