joi, 12 iulie 2012

Omleta din albusuri cu muuulta branza


O omleta gustoasa si sanatoasa si...(daca imi permiteti) necolesteroloasa. Caci este preparata doar cu albusurile oualelor. Albusurile sunt o sursa importanta de proteine, au vitamine si, cum ziceam si sus, nu contin colesterol. Incercati cu incredere!


Ingrediente (pentru 2 persoane)
-4 albusuri
-un ardei gras rosu
-un ardei gras galben
-branza de burduf si cascaval (cat doriti)
-sare si piper
-2 fire de marar

 Ardeii se taie cuburi mici mici. Albusurile se bat cu ajutorul unei furculite, apoi se adauga condimentele, ardeii si mararul tocat marunt. Compozitia se toarna intr-o tigaie preincalzita (eu nu am pus ulei deloc). Se coace pe o parte, apoi se intoarce si se presara branza si cascavalul pe deasupra si se pliaza pentru a se putea topi branza. Se acopera cu un capac, se opreste focul si se lasa 5 minute asa.
Se serveste calda alaturi de o salata.


Pofta buna!

7 comentarii:

  1. O ideea foarte buna Corina! Eu am probleme cu colesterolul si reteta asta imi vine de minune. Numai ca si la brinza trebuie sa am grija, ar trebui sa-i pun una mai light :(
    Te pupik si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mika, trebuie sa folosesti o branza sau cascaval cu putina grasime; si eu am folosit asa si a iesit foarte bine. O zi frumoasa si tie!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. multumesc! daca ma uit mai atent mai mai ca aduce cu o prajitura :))

      Ștergere
  3. Zilele trecute am folosit toate albusurile stranse la o praji, dar data viitoare incerc si eu omleta asta !! ;0

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!