miercuri, 23 mai 2012

Salata cu pui, vinete si cus-cus

Va propun o idee de salata ideala pentru vara. Este racoroasa din cauza rosiilor si a cepei, consistenta din cauza puiului si foarte aromata datorita vinetelor facute la grill.
Iar ideea vinetelor pregatite in acest mod o puteti folosi pentru a obtine o minunata garnitura langa friptura sau gratar.


Ingrediente
-o ceasca de cus-cus
-o vanata mica
-un piept de pui
-2 fire de ceapa verde
- 2 rosii mici
-3 linguri ulei de masline
-un catel de usturoi
-sare si piper dupa gust
Se toarna apa fierbinte peste cus-cus si se lasa deoparte pana cand acesta se umfla si toata apa este absorbita.
Pieptul de pui se bate, se condimenteaza cu sare si piper, se prajeste pe gratar, apoi se taie in fasii subtiri.. Vanata se spala si se taie rondele groase de 1 cm. Intr-un bol se amesteca 2 linguri de ulei cu usturoiul pisat. Rondelele de vinete se trec prin acest amestec si se prajesc pe grill. Rosiile se taie pe jumatate si se scot semintele, apoi se taie in cuburi mici, iar ceapa se toaca marunt.
Pentru asamblarea salatei se amesteca toate ingredientele: pieptul de pui taiat fasii, rondelele de vinete prjite si taiate in doua, ceapa, rosiile si cus-cus-ul. Se toarna pe deasupra lingura de ulei ramasa si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Salata se serveste rece!







Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Excelenta salata!Au vinetele astea o aroma...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce-mi place ce ai facut aici , mor dupa vinetele pregatite asa , iar de restul ingredientelor nu mai zic nimik !!! ;)Super reteta !!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Teo: multumesc! intradevar, vinetele au o aroma....de nedescris

    RăspundețiȘtergere
  4. Magda, ma bcuur ca iti place reteta!! multumesc si te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Vinetele arata demential...ce pofta mi-e! Parca simt mirosul lor...Super!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!