Inca o provocare a la
Ama in bucatarie dusa la bun sfarsit. V-am spus cat de mult imi place aceasta
idee si acest proiect? Sigur stiti deja asta. Si din aceasta luna Ama mai are o
surpriza pentru cei care se inscriu la provocare si anume un concurs. Bravo
Ama!!
Luna aceasta mi-a
revenit blogul Caiet cu retete, iar eu am ales sa pregatesc reteta de paine umpluta; asta dupa ce initial
am vrut sa fac mancare de cus-cus cu naut, apoi am vrut sa fac briose, apoi am
vrut peste in fulgi de porumb, apoi am vrut sa fac scones, apoi am vrut sa fac
prajitura, apoi...mai vreti sa mai zic? Ca mai am J Ce vreau sa scot in evidenta
cu asta este faptul ca acest blog este unul foarte ofertant. Nici nu stii de ce
sa te apuci prima data, ca toate sunt faine si arata bine!
Imi place si cum sunt
scrise retetele, ma refer aici la ingrediente si metoda de pregatire. Sunt usor
de urmarit si mie asta imi place mult la un blog. Liana, felicitari pentru
blog! Mi-ar placea, in schimb, ca la sectiunea despre blog sa fi citit si ceva despre
tine, sa te descopar putin. Insa sper sa ne cunoastem si personal deoarece am
observat ca esti din Cluj-Napoca, la fel ca si mine.
Si sa revenim putin
la reteta, caci as vrea sa o laud si pe ea. E o reteta simpla, o poate face
oricine si are avantajul ca poate fi facuta dupa gusturile oricui. Daca nu-i cu
sunca poate fi cu salam, daca nu-i cu cascaval poate fi cu telemea, daca nu-i
cu ceapa e cu altceva si tot asa. Puteti sa puneti ce doriti si sa o adaptati
gusturilor voastre. Eu nu am avut rosii uscate sa pun si imi pare rau, insa m-a
decis in ultimul moment sa fac paine asta si nu-am apucat sa iau. Si ziceam mai
sus ca este o reteta simplu de realizat, da da. Insa rezultatul este
spectaculos si pot sa bag mana in foc ca este un preparat pe gustul oricui!!
Liana, multumesc inca
o data pentru reteta si sa trecem la treaba!
Ingrediente
Pentru blat
-250 g faina
-15 g drojdie
proaspata
-1/2 lingurita sare
-110 ml apa calduta
Pentru umplutura
-200 g sunca feliata
subtire
-150 g cascaval
razuit
-3 fire de ceapa
verde tocate marunt
-piper
Intr-un vas se pune
faina si sarea si in mijloc se face o gropita. In ea se pune drojdia faramitata
si putina apa. Cu mana se framanta putin drojdia cu faina, apoi se adauga
treptat apa si se framanta pana cand aluatul este nelipicios si se desprinde
usor de pe maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa ce aluatul este
crescut se pune putina faina pe blatul de lucru si se intrinde aluatul intr-o
patura dreptunghiulara si nu foarte groasa. Se pun pe ea sunca, cascavalul,
ceapa si se presara putin piper. Aluatul se ruleaza si se pune intr-o tava de
copt (am folosit tava de cozonac) tapetata in prealabil cu faina. Eu am uns
painea cu putin ulei de masline si am presarat susan alb si negru pe deasupra,
insa acest pas este strict optional, in reteta pe care am urmat-o neexistand.
Se da tava la cuptor
pentru 30 de minute la 185 de grade/foc moderat. Dupa ce se scoate din cuptor
se lasa la racit si apoi se portioneaza.
Se serveste rece (dar
nici calda nu-i rea, aduce a pizza). O puteti servi ca si aperitiv sau ca si
masa individuala.
Pofta buna!
Arata minunat, Corina! Am sa incerc si eu reteta ta, am facut-o mai demult dar imi ramasese un pic cam cruda :D Te pupik!
RăspundețiȘtergereMika, multumesc. Sa stii ca m-am gandit si eiu cat timp era in cuptor ca adca ramane cruda..si a iesit perfecta!!
RăspundețiȘtergereCorina, m-ai facut sa rosesc cu atatea laude :)), ma bucur ca ti-a placut blogul si reteta aleasa! E foarte frumoasa painea ta umpluta, imi place cum arata presarata cu susan :).
RăspundețiȘtergereLiana, cuvintele mele sunt cat se poate de sincere. Multumesc frumos pentru reteta!
RăspundețiȘtergereNu am facut niciodata painica umpluta, dar imi place tare mult ideea !!! Am sa fac si eu !! ;)
RăspundețiȘtergereMagda e super ideea painicii asteia, recomand cu mare mare drag!! Sa-mi spui cum iti iese.
RăspundețiȘtergere