De acest sufleu este vinovata Oana. L-am vazut la ea de cand l-a publicat si de atunci imi statea pe cap si numa nu stiam cand sa il incerc. Pana la urma am reusit!
Cum sa va zic?! E sublim acest sufleu! Gustul, aroma, textura, aspectul..toate m-au incantat.
Sper din suflet sa il incercati si voi.
Cum sa va zic?! E sublim acest sufleu! Gustul, aroma, textura, aspectul..toate m-au incantat.
Sper din suflet sa il incercati si voi.
Ingrediente
-200 ml smantana lichida
-2 oua
-150 g branza gorgonzola
-3 linguri faina alba
-unt 1 1/2 lingura
-putina nucsoara
Retineti din unt o jumatate de lingurita pentru a unge formele la final. Restul il topiti intr-o cratita, apoi adaugati faina si amestecati energic . Turnati smantana lichida in cratita si amestecati pana cand obtineti o textura cremoasa, apoi adaugati pe rand galbenusurile de la oua.
Dupa ce ati incorporat galbenusurile adaugati branza faramitata si amestecati pana cand aceasta este topita si obtineti un amestec omogen.
Separat se bat cele 2 albusuri spuma si se adauga la restul compozitiei. Se amesteca usor cu miscari ample.
Se ung formele cu unt si se toarna in fiecare compozitie de sufleu. Nu umpleti complet formele, caci acesta va creste!
Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 4 partii.
Dati la cuptor cca 30 de minute, pana cand sufleurile sunt crescute frumos si rumene.
Sa nu va speriati daca odata scoase din cuptor acestea se mai lasa...asa fac ele :)
Serviti sufleurile calde! Poate constitui un aperitiv mai sofisticat.
Pofta buna!
Daca tot sunt prima, chiar as gusta unul...
RăspundețiȘtergere