Hristos a inviat!
Sunt sigura ca toata lumea inca plina si satula de toate bunatatile consumate de aceste sarbatori, insa eu va propun un desert usor si dulce-amarui, numa bun pentru refacere. E si foarte sanatos si cu siguranta va fi apreciat foarte bine de copii, dar nu numai.
Puteti sa folositi si ciocolata cu lapte sau ciocolata alba, insa mi se pare ca aceasta combinatie de ciocolata amaruie cu fructe este perfecta, si sa nu uitam ca ciocolata amaruie este si mai sanatoasa decat celelalte.
Daca nu aveti un scârț prin casa (eu am folosit o placuta de la ambalajul aspiratorului :) ), puteti la fel de bine sa asezati fructele pe o farfurie dupa ce le treceti prin ciocolata.
Sunt sigura ca toata lumea inca plina si satula de toate bunatatile consumate de aceste sarbatori, insa eu va propun un desert usor si dulce-amarui, numa bun pentru refacere. E si foarte sanatos si cu siguranta va fi apreciat foarte bine de copii, dar nu numai.
Puteti sa folositi si ciocolata cu lapte sau ciocolata alba, insa mi se pare ca aceasta combinatie de ciocolata amaruie cu fructe este perfecta, si sa nu uitam ca ciocolata amaruie este si mai sanatoasa decat celelalte.
Daca nu aveti un scârț prin casa (eu am folosit o placuta de la ambalajul aspiratorului :) ), puteti la fel de bine sa asezati fructele pe o farfurie dupa ce le treceti prin ciocolata.
Ingrediente
-2 tablete de ciocolata amaruie (am avut cu 70% cacao)
-un mar rosu
-o portocala
-2 kiwi
-cateva mure
-scobitori/bete din lemn
-o bucata de scârț
Incepem cu etapa a doua ca e mai mult de vorbit :) Ciocolata se topeste pe o baie de aburi. Adica, se vor folosi doua oale, una mai mare si inca una mica, care sa intre in cea mare. In oala cea mare se toarna apa si se pune pe foc, apoi se pune oala mica pe cea mare. Apa din oala mare nu trebuie sa atinga oala mica!! Se rupe ciocolata bucati in oala mica si se lasa pana este topita complet, amestecand in ea. Si cam asa se topeste ciocolata.
Marul se spala bine si se taie cubulete, iar portocala se curata si puteti sa folositi feliile obtinute, sau sa o taiati si pe ea cuburi. Kiwi se curata si se taie.
In fiecare bucatica de fruct se infinge o scobitoare sau un bat de lemn (merg si cele de frigarui, doar ca vor fi putin mai lungi), apoi se trec prin ciocolata topita si se infing pe o bucata de scârț pana se intareste putin ciocolata, pe urma se pun la frigider minim 30 de minute.
Se servesc reci sau la temperatura camerei.
Pofta buna!
super delicioase ;)
RăspundețiȘtergereEu intotdeauna servesc fructele taiate cu un sos dulce langa ;)
Emily cu ce fel de sos servesti?
RăspundețiȘtergereo gustare buna si sanatoasa!Pup
RăspundețiȘtergere