miercuri, 4 aprilie 2012

Fritatta cu chorizo si cartofi

Aceasta fritatta a devenit una dintre favoritele noastre. Este absolut delicioasa si ca sa ma credeti trebuie sa o incercati!
Este ideala pt mic dejun, pranz sau cina (nu foarte tarzie), dar si pentru pachetul cu merinde pentru serviciu, iar alaturi de o salata este masa perfecta!
Salam chorizo gasiti la toate hypermarketurile, eu il prefer pe cel de la Lidl. Nu este adevaratul chorizo spaniol, insa se apropie bine de el.



Ingrediente
-3-4 cartofi fierti
-150 g salam chorizo
-3 oua
-branza telemea (cateva cubulete)
-patrunjel tocat marunt
-sare si piper
-1 lingura ulei pt prajit

Salamul se feliaza subtire si se prajeste 2-3 minute in ulei (eu folosesc de samburi de struguri sau de palmier). iar intre timp cartofii se taie cubulete. Se scoate pe servetel absorbant chorizo si in locul lui se pun in tigaie cartofii si ii lasam pana se rumenesc usor.
Intr-o tava termorezistenta se pun cartofii, deasupra lor se pune salamul chorizo si ouale batute si condimentate cu sare si piper. Peste tot se pun cateva cubulete de branza telemea, iar apoi se da tava la cuptor pentru cca 30 de minute la un foc moderat.
Serviti fritatta calda alaturi de o salata de legume.





Pofta buna!

4 comentarii:

  1. o s-o incerc pt ca mi-ai facut o MARE pofta..:)) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Azi la micul de jun si eu am mancat o omleta cu cartofi...foarte gustoasa iar fritatta ta arata yummy yummy ! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. alinutzika sa o incerci musai, ca nici nu stii ce pierzi! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mimmi: poate incerci si varianta asta!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!