joi, 1 martie 2012

Prajitura Viorica cu visine

S-a lasat indelung asteptata primavara, insa azi a batut la usa. Cel putin la Cluj e o zi frumoasa si insorita si nu foarte friguroasa. Martisorul meu de azi este o prajitura minunat de buna si aspectoasa.
Retetea o am de la Daiana, aceeasi Daiana de la care am si reteta de negresa cu mure si cafea. Daiana i-a spus prajitura Viorica dupa numele celei de la care are reteta..e un lant deja:), iar eu nu i-am schimbat numele. Multumesc pentru retete, au fost un succes amandoua.



Ingrediente
-1/2 pahar ulei
-1/2 pahar lapte
-2 oua
-1/2 pahar zahar (daca doriti ducle dulce suplimentati cantitatea)
-2 pahare de faina
-un praf de copt
-o lingurita coaja de lamaie razuita
-visine

*pahar=250 ml

Mai simplu de atat nu se poate. Preincalziti cuptorul la 170 de grade. Puneti deoparte visinele, iar intr-un bol amestecati toate celelalte ingrediente pana cand obtineti un aluat omogenizat.
Intr-o tava puneti hartie de copt, turnati aluatul si puneti din loc in loc visine.
Dati prajitura la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi verificati-o cu scobitoarea. Daca nu tamane aluat pe ea este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Dupa ce este racita complet o puteti pudra cu zahar, mie mi se pare ca arata foarte bine pudrata.
Merge ca si desert, la cafea sau la o cana cu ceai.

Prajitura o puteti face cu orice fructe doriti si sunt bune si cele din compot. Puteti sa va jucati cum doriti!.





Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Imi place cu visine!
    Iar reteta imi este foarte cunoscuta!
    Are alt nume dar n-are aface!
    E DELICIOASA!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este cea mai frumoasa praji cu visine pe care am vazut-o! Cori, poti sa-mi spui te rog ce dimensiune avea tava? Multumesc mult. Pup.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!