S-a lasat indelung asteptata primavara, insa azi a batut la usa. Cel putin la Cluj e o zi frumoasa si insorita si nu foarte friguroasa. Martisorul meu de azi este o prajitura minunat de buna si aspectoasa.
Retetea o am de la Daiana, aceeasi Daiana de la care am si reteta de negresa cu mure si cafea. Daiana i-a spus prajitura Viorica dupa numele celei de la care are reteta..e un lant deja:), iar eu nu i-am schimbat numele. Multumesc pentru retete, au fost un succes amandoua.
Ingrediente
-1/2 pahar ulei
-1/2 pahar lapte
-2 oua
-1/2 pahar zahar (daca doriti ducle dulce suplimentati cantitatea)
-2 pahare de faina
-un praf de copt
-o lingurita coaja de lamaie razuita
-visine
*pahar=250 ml
Mai simplu de atat nu se poate. Preincalziti cuptorul la 170 de grade. Puneti deoparte visinele, iar intr-un bol amestecati toate celelalte ingrediente pana cand obtineti un aluat omogenizat.
Intr-o tava puneti hartie de copt, turnati aluatul si puneti din loc in loc visine.
Dati prajitura la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi verificati-o cu scobitoarea. Daca nu tamane aluat pe ea este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Dupa ce este racita complet o puteti pudra cu zahar, mie mi se pare ca arata foarte bine pudrata.
Merge ca si desert, la cafea sau la o cana cu ceai.
Prajitura o puteti face cu orice fructe doriti si sunt bune si cele din compot. Puteti sa va jucati cum doriti!.
Pofta buna!
Retetea o am de la Daiana, aceeasi Daiana de la care am si reteta de negresa cu mure si cafea. Daiana i-a spus prajitura Viorica dupa numele celei de la care are reteta..e un lant deja:), iar eu nu i-am schimbat numele. Multumesc pentru retete, au fost un succes amandoua.
Ingrediente
-1/2 pahar ulei
-1/2 pahar lapte
-2 oua
-1/2 pahar zahar (daca doriti ducle dulce suplimentati cantitatea)
-2 pahare de faina
-un praf de copt
-o lingurita coaja de lamaie razuita
-visine
*pahar=250 ml
Mai simplu de atat nu se poate. Preincalziti cuptorul la 170 de grade. Puneti deoparte visinele, iar intr-un bol amestecati toate celelalte ingrediente pana cand obtineti un aluat omogenizat.
Intr-o tava puneti hartie de copt, turnati aluatul si puneti din loc in loc visine.
Dati prajitura la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi verificati-o cu scobitoarea. Daca nu tamane aluat pe ea este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Dupa ce este racita complet o puteti pudra cu zahar, mie mi se pare ca arata foarte bine pudrata.
Merge ca si desert, la cafea sau la o cana cu ceai.
Prajitura o puteti face cu orice fructe doriti si sunt bune si cele din compot. Puteti sa va jucati cum doriti!.
Pofta buna!
Foarte buna cu visine!Le ador!
RăspundețiȘtergereo ador!
RăspundețiȘtergereImi place cu visine!
RăspundețiȘtergereIar reteta imi este foarte cunoscuta!
Are alt nume dar n-are aface!
E DELICIOASA!
Este cea mai frumoasa praji cu visine pe care am vazut-o! Cori, poti sa-mi spui te rog ce dimensiune avea tava? Multumesc mult. Pup.
RăspundețiȘtergere