luni, 20 februarie 2012

Pastrav umplut la cuptor

Ar trebui sa consumam peste minim de 2 ori pe saptamana. Recunosc ca eu nu o fac. Si e pacat, caci carnea de peste este sanatoasa mai ales daca este preparata la cuptor sau la gratar.
Pastravii acestia i-am facut la cuptor ca sa ne putem bucura de toate calitatile lor.



Ingrediente
-2 pastravi
- o legatura patrunjel
-cateva cubulete de unt
-2-3 linguri ulei e masline
-1/2 lime
-1/2 lamaie
-2 catei de usturoi
-sare si piper



Se spala pastravii (eu am avut eviscerati si curatati de solzi) si se cresteaza in 3-4 locuri, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Usturoiul se curata si se feliaza subtire, lamaiile se feliaza jumatati de rondele.
In fiecare pastrav se pune 1/2 din legatura de patrunjel, 2-3 bucatele de unt, felii de lime si lamaie si usturoi.



Intr-un vas termorezistent (eu am unul special de peste) se toarna uleiul si se aseaza pastravii. Intre ei se pun bucati de lamaie si lime si catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului.
Peste patravi se pune unt si se da la cuptorul incins bine pentru 20-30 de minute pana sunt rumeniti.



Pastravul astfel umplut se serveste fierbinte cu garnitura preferata. Noi am avut mamaliga si mujdei de usturoi.



Pofta buna!

2 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!