duminică, 19 februarie 2012

Cartofi usturoiati la cuptor

Este a treia luna de cand Ama ne provoaca sa gatim in secret :) Puteti citi mai multe detalii aici.
De aceasta data mi-a revenit blogul Laurei Frunza, o tanara mamica care aduna pe blogul ei o multime de idei frumoase pentru mamici si copilasi. Pe Laura o urmaresc de ceva vreme, chiar daca nu am inca un copil (caci nu se adreseaza musai mamicilor...zic eu). Insa psihopedagog fiind de formatie, apreciez foarte mult ca o mama isi rupe din timp ca sa posteze diverse idei creative pentru lucrul acasa cu copilul; va invit cu drag sa il rasfoiti, veti putea pune in practica tot ce gasiti acolo! De acolo am ales cartofii usturoiati la cuptor. Laura multumim de idee, ne-au placut si au mers foarte bine cu friptura pe care am pregatit-o in acea zi. Eu am schimbat putin cursul reteti, insa sunt sigura ca nu am modificat prea mult gustul lor.



Ingrediente

- 4-5 cartofi
-4 catei mari de usturoi
-1 lingura amidon
- 5 linguri de ulei
-sare si piper
-boia iute
-praf de usturoi

Cartofii se curata si se taie in bucati marisoare (ca si in imaginea de mai sus). Intr-un castron pentru microunde amestecam uleiul cu usturoiul pisat si cartofii, acoperim cu un capac sau folie si dam castronul la microunde pentru 10 minute. Eu am scos castronul de 2 ori si am scuturat putin cartofii sa se intoarca putin de pe o parte pe cealalta. Separat se amesteca pudra de usturoi, sarea si piperul, boiaua si amidonul si dupa cele 10 minute se toarna peste cartofi si se amesteca.
Intr-o tava se pune hartie de copt si se aranjeaza cartofii unul langa celalalt. Dam tava la cuptor pana la rumenirea cartofiilor.
Serviti cartofii usturoiati simplii cu un sos preferat sau ca si garnitura. Noi am avut friptura si salata.

Pofta buna!

5 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!