Uneori mi-e dor de copilarie atat de mult incat fac ceva care sa ma intoarca in timp. De data asta am facut budinca de taietei cu nuca. In copilarie bunica sau mama ne facea taietei fierti in lapte cu nuca, eu am complicat putin reteta, dar gustul e acelasi.
Si ca sa ma laud va spun ca taietei am vesnic in casa pentru ca ma aprovizioneaza bunica, ouale, lapte si nuca fiind si ele de acasa, de la parinti. Din pacate nu s-au apucat de cultivat trestie de zahar, portocali si scortisoara ca sa zic ca toate sunt de acasa, dar e bine si asa :P
Apropo, care este desertul copilariei voastre?
Ingrediente
-taietei (va spun mai jos cati)
-lapte
-2 oua
-6 linguri nuca macinata
-o lingurita scortisoara
-o lingurita coaja de portocala razuita
-3 linguri de zahar
Am folosit 3 maini de taietei, nu i-am cantarit, nu pot aproxima cat au avut. Cat incape intr-o mana desfacuta (palma), atat am pus. De 3 ori.
Prima data fierbem taieteii in lapte. Cat timp sunt pe foc separam ouale. Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi adaugam nuca, scortisoara si coaja de portocala. Omogenizam compozitia.
Albusurile le batem spuma (tare).
Scurgem taieteii si ii lasam putin sa se raceasca, ii punem peste amestecul de galbenusuri si nuca, apoi incorporam si albusurile batute. Obtinem o pufosenie de aluat cu taietei pe care o turnam intr-o tava unsa cu putin unt. Pe deasupra presaram putina nuca si putin zahar si dam tava la cuptor in jur de 30 de minute.
Daca va plac mult duclciurile puteti sa suplimentati cantitatea de zahar.
Tava pe care am folosit-o are diamentrul de 26 de cm si inaltimea de 4 cm (ca sa va faceti o idee cata budinca obtinem).
Serviti budinca cala sau rece, merge bine oricum.
Si ca sa ma laud va spun ca taietei am vesnic in casa pentru ca ma aprovizioneaza bunica, ouale, lapte si nuca fiind si ele de acasa, de la parinti. Din pacate nu s-au apucat de cultivat trestie de zahar, portocali si scortisoara ca sa zic ca toate sunt de acasa, dar e bine si asa :P
Apropo, care este desertul copilariei voastre?
Ingrediente
-taietei (va spun mai jos cati)
-lapte
-2 oua
-6 linguri nuca macinata
-o lingurita scortisoara
-o lingurita coaja de portocala razuita
-3 linguri de zahar
Am folosit 3 maini de taietei, nu i-am cantarit, nu pot aproxima cat au avut. Cat incape intr-o mana desfacuta (palma), atat am pus. De 3 ori.
Prima data fierbem taieteii in lapte. Cat timp sunt pe foc separam ouale. Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi adaugam nuca, scortisoara si coaja de portocala. Omogenizam compozitia.
Albusurile le batem spuma (tare).
Scurgem taieteii si ii lasam putin sa se raceasca, ii punem peste amestecul de galbenusuri si nuca, apoi incorporam si albusurile batute. Obtinem o pufosenie de aluat cu taietei pe care o turnam intr-o tava unsa cu putin unt. Pe deasupra presaram putina nuca si putin zahar si dam tava la cuptor in jur de 30 de minute.
Daca va plac mult duclciurile puteti sa suplimentati cantitatea de zahar.
Tava pe care am folosit-o are diamentrul de 26 de cm si inaltimea de 4 cm (ca sa va faceti o idee cata budinca obtinem).
Serviti budinca cala sau rece, merge bine oricum.
O sa incerc si eu curand!!! :) Cu desertul copilariei....cu unul dintre ele tu m-ai ajutat: crema de zahar ars :) Si pe celalalt vreau sa invat sa il fac cat de curand, lapte de pasare.
RăspundețiȘtergereAuriciule, abia astept sa faci sa-mi zici cum ti-a iesit!
RăspundețiȘtergereDin pacate lapte de pasare nu te voi invata sa faci deoarece eu nu fac :P..poate fac o exceptie pentru tine