De curand am avut niste prieteni invitati la masa si am pregatit acest Tiramisu delicios. Mi-am dat seama atunci ca pe blog nu am publicat reteta, desi l-am facut de nenumarate ori.
Din pacate nu am apucat sa fac poze cu o sectiune, insa voi face cu proxima ocazie.
Ingrediente
-un pachet si jumatate de piscoturi
-250-300 g mascarpone
-3 oua
-3 linguri de zahar
-300 ml cafea concentrata
-cacao
Prima si prima data vom pregati crema, eu asa fac. Pregatesc crema, o dau la rece apoi ma ocup de cafea. Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand obtinem o crema galben deschis si zaharul este topit; albusurile le batem spuma. Peste crema de galbenusuri adaugam branza mascarpone si o incorporam bine, apoi punem si spuma avand grija sa amestecam incet. Dam crema la rece.
Pregatim cafeaua care trebuie sa fie tare, concentrata...sa stea lingurita in ea :). O lasam si pe ea sa se raceasca.
Cand avem cafea rece ne putem apuca de asamblarea prajiturii. Mie imi place sa o asamblez intr-o tava patrata, mi se pare mai comod asa decat intr-o tava ovala sau rotunda si nu impune probleme la taiere si scoatere.
Asadar, avem tava pregatita, cafea racita si crema scoasa de la rece si ne apucam de lucru. Piscoturile le trecem scurt prin cafeaua rece si le asezam in tava. Peste ele intindem uniform crema, apoi punem un alt strat de piscoturi si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.
Peste acest ultim strat se cerne cacao..din abundenta.
Dam tava cu tiramisu la frigider minim 3-4 ore inainte de servire, daca doriti puteti sa preparati si cu o zi inainte.
Ca si observatie va spun ca puteti pune o cantitate mai mare de zahar, noi preferam dulcurile nu foarte dulci de aceea am pus doar 3 linguri. Insa si piscoturile sunt dulci si trebuie luat si acest lucru in considerare.
V-am starnit pofta cat de cat? :)
*Puteti sa pregatiti galbenusurile si pe baie de aburi, mai ales atunci cand nu sunteti siguri de prospetimea oualor.
Pofta buna!
Din pacate nu am apucat sa fac poze cu o sectiune, insa voi face cu proxima ocazie.
Ingrediente
-un pachet si jumatate de piscoturi
-250-300 g mascarpone
-3 oua
-3 linguri de zahar
-300 ml cafea concentrata
-cacao
Prima si prima data vom pregati crema, eu asa fac. Pregatesc crema, o dau la rece apoi ma ocup de cafea. Separam ouale. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana cand obtinem o crema galben deschis si zaharul este topit; albusurile le batem spuma. Peste crema de galbenusuri adaugam branza mascarpone si o incorporam bine, apoi punem si spuma avand grija sa amestecam incet. Dam crema la rece.
Pregatim cafeaua care trebuie sa fie tare, concentrata...sa stea lingurita in ea :). O lasam si pe ea sa se raceasca.
Cand avem cafea rece ne putem apuca de asamblarea prajiturii. Mie imi place sa o asamblez intr-o tava patrata, mi se pare mai comod asa decat intr-o tava ovala sau rotunda si nu impune probleme la taiere si scoatere.
Asadar, avem tava pregatita, cafea racita si crema scoasa de la rece si ne apucam de lucru. Piscoturile le trecem scurt prin cafeaua rece si le asezam in tava. Peste ele intindem uniform crema, apoi punem un alt strat de piscoturi si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.
Peste acest ultim strat se cerne cacao..din abundenta.
Dam tava cu tiramisu la frigider minim 3-4 ore inainte de servire, daca doriti puteti sa preparati si cu o zi inainte.
Ca si observatie va spun ca puteti pune o cantitate mai mare de zahar, noi preferam dulcurile nu foarte dulci de aceea am pus doar 3 linguri. Insa si piscoturile sunt dulci si trebuie luat si acest lucru in considerare.
V-am starnit pofta cat de cat? :)
*Puteti sa pregatiti galbenusurile si pe baie de aburi, mai ales atunci cand nu sunteti siguri de prospetimea oualor.
Pofta buna!
e delicios! tot asa fac si eu tiramisu doar ca in cafea pun si o esenta de rom:)
RăspundețiȘtergereCurios e ca nu am fost niciodata tentata sa fac aceasta prajitura.
RăspundețiȘtergerePoate intr-o zi o sa incerc desi chestia asta cu cacao cruda cernuta deasupra nu-mi place deloc.
Dar mai stii?
@Dana, o sa tin minte ideea cu romul!
RăspundețiȘtergere@Mari, asa e reteta...cu cacao cernuta pe prajitura. e ca si bomboanele alea de caramel date pri cacao..
Bună... Prăjitură e super super bună... Eu am mare succes cu ea... Tips ... Adaugă în crema şi în cafea puţin lichior de ciocolată... Eu folosesc mereu crema de whisky... Dar putem folosi orice fel de ''tărie'' ( să nu fie ţuică de prune )...depinde de gust. Încercaţi ,se merită...poop şi o zi frumoasă
RăspundețiȘtergereo sa tin cont data viitoare, multumesc de sfat. O zi frumoasa va doresc!
RăspundețiȘtergereCorina, peste primul strat de crema se mai presara cacao?
RăspundețiȘtergerenu, cacao se presara doar deasupra, peste ultimul strat de crema :)
RăspundețiȘtergere