Este a doua luna a provocarii secrete lansate de Ama la care particip cu mare drag.
De aceasta data mi-a revenit blogul Bucataria Elenei, un blog pe care il cunosteam deja, insa niciodata nu am petrecut atat de mult timp pe el, recunosc. Timpul nu a fost pierdut, insa, caci am gasit un blog prietenos plin cu o multime de retete interesante, as putea spune care mai de care mai interesante. Intrati sa vedeti daca nu ma credeti, nu va zic mai mult. Eu am ales sa fac o minunata Branza marinata. Cas (caci cas am folosit) am tot timpul in frigider, cas de oaie bun de tot de la socrii sau parintii mei...cum se nimereste, asadar reteta a picat numai bine!
Ingrediente
-cas
-usturoi
-cimbru
-patrunjel
-ulei de masline
-optional sare
Sa nu va fie cu suparare ca nu dau cantitati, insa am facut totul dupa ochi; am pregatit 2 borcane si am taiat cas si curatat usturoi pe parcurs.
Asadar taiem casul cubulete si le asezam in borcan. Peste el asezam felii de usturoi, presaram cimbru (si optional sare. Eu nu am folosit deoarece am avut un cas destul de sarat), azezam un alt strat de cubulete de cas si repetam operatiunea cimbru-usturoi. Introducem si un fir de patrunjel, iar cand borcanul este plin cu cas turnam ulei de masline (pana cand trece de cas deasupra). Punem capac si dam la rece pana a doua zi, dar nu in frigider. Abia a doua zi punem borcanele la frigider, iar dupa 5-6 zile ne putem bucura de preparatul nostru.
Folositi cuburile la salatele de legume sau savurati-le ca atare.
Elena recomanda pe blogul ei sa se scurga saramura lasata de branza, insa la mine nu a fost cazul; probabil pentru ca nu am folosit sare.
Pofta buna!
De aceasta data mi-a revenit blogul Bucataria Elenei, un blog pe care il cunosteam deja, insa niciodata nu am petrecut atat de mult timp pe el, recunosc. Timpul nu a fost pierdut, insa, caci am gasit un blog prietenos plin cu o multime de retete interesante, as putea spune care mai de care mai interesante. Intrati sa vedeti daca nu ma credeti, nu va zic mai mult. Eu am ales sa fac o minunata Branza marinata. Cas (caci cas am folosit) am tot timpul in frigider, cas de oaie bun de tot de la socrii sau parintii mei...cum se nimereste, asadar reteta a picat numai bine!
Ingrediente
-cas
-usturoi
-cimbru
-patrunjel
-ulei de masline
-optional sare
Sa nu va fie cu suparare ca nu dau cantitati, insa am facut totul dupa ochi; am pregatit 2 borcane si am taiat cas si curatat usturoi pe parcurs.
Asadar taiem casul cubulete si le asezam in borcan. Peste el asezam felii de usturoi, presaram cimbru (si optional sare. Eu nu am folosit deoarece am avut un cas destul de sarat), azezam un alt strat de cubulete de cas si repetam operatiunea cimbru-usturoi. Introducem si un fir de patrunjel, iar cand borcanul este plin cu cas turnam ulei de masline (pana cand trece de cas deasupra). Punem capac si dam la rece pana a doua zi, dar nu in frigider. Abia a doua zi punem borcanele la frigider, iar dupa 5-6 zile ne putem bucura de preparatul nostru.
Folositi cuburile la salatele de legume sau savurati-le ca atare.
Elena recomanda pe blogul ei sa se scurga saramura lasata de branza, insa la mine nu a fost cazul; probabil pentru ca nu am folosit sare.
Pofta buna!
Cat de bine arata!!!
RăspundețiȘtergerearata superb! :*
RăspundețiȘtergerefaina idee! tre'sa fie tare buna :)
RăspundețiȘtergereCe ma bucur ca v-a placut! Eu am folosit de atunci mai mereu reteta asta de marinare. Uneori sursa de cas este comertul nostru cel de toate zilele si este plin de apa. Chiar daca nu pui sare multa, ca si eu nu sunt prrea darnica la sare, el tot mai lasa zer. Daca ai de la parinti sau rude, e alta poveste. Venind in vizita la tine, tocmai mi-a venit o idee ce ciorba sa propun familiei, ca tot eram cu imaginatia la pamant. O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergere