vineri, 20 ianuarie 2012

Escalop de porc cu ciuperci




Ingrediente
-500 g muschi de porc
-200 g ciuperci proaspete sau din conserva (eu am avut la conserva cu ulei si mirodenii)
-2 linguri de faina
-1 catel de usturoi
-sare
-piper
-patrunjel proaspat
-putin ulei de gatit
-optional o lingurita de mix condimente cajun (daca aveti sau doriti sa faceti bine, daca nu condimentati doar cu sare, piper si boia)

Feliem muschiul ca si pentru snitele si batem feliile usor cu ciocanul. Le condimentam cu putina sare si piper apoi le trecem prin faina. Cat timp facem aceasta operatiune punem pe foc o tigaie in care adaugam cativa stropi de ulei (1-2 linguri sunt suficiente). Scuturam carnea de surplusul de faina si o punem la prajit in tigaie, rumenind-o usor pe ambele parti. Dupa acesta, adaugam in tigaie ciupercile curatate si spalate in prealabil, adaugam apa calda/fierbinte cat sa treaca peste carne si ciuperci, usturoiul pisat, condimentam si lasam tigaia sa fiarba la foc molcom (acum adaugam si mix-ul cajun daca avem). Verificam carnea din cand in cand, iar cand aceasta este bine patrunsa si se taie usor adaugam patrunjelul tocat marunt si daca este nevoie mai adaugam condimente si o putem lua de pe foc.
Servim escalopul alaturi de garnitura preferata, noi am ales salsa de rosii (aveti aici reteta).





Pofta buna!

2 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!