luni, 7 februarie 2011

Tocanita de ciuperci si jambon afumat

O tocanita care noua ne place foarte mult. Este si simplu de facut, insa destul de grea deoarece este cu faina si smantana...adica tocanita de la noi din Ardeal :P

Am cumparat o bucata generoasa de jambon afumat si a fost musai sa folosesc putin si in tocanita, care la inceput am vrut sa fie doar cu ciuperci.

Am folosit

400-500 g de ciuperci proaspete

jambon afumat (dupa pofta inimii si a papilelor gustative)

o ceapa maricica

1 catel de usturoi e talie mare :)

o lingura de faina

2 linguri de smantana

cca 100 ml de lapte

patrunjel

putin ulei pentru prajit

iar ca si condimente doar sare si piper

Ceapa tocata marunt marunt am calit-o in ulei. Am adaugat jambonul taiat bucati, nici prea mari nici prea micute. L-am lasat si pe el putin la sfarait si am pus ciupercile. Am adaugat apa, vreo 2-3 cani, condimente si am lasat la bulbucit/fiert.

Spre final am amestecat laptele cu faina si smantana si am pus ingrosala in oala. Pe foc se mai lasa sa de-a 2-3 clocote, se adauga usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt.

Merge de minune cu mamaliga sau paine si niste castraveti murati.

Pofta mare!

6 comentarii:

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!