Aproape in fiecare zi ma lovesc de faptul ca nu stiu ce sa gatesc, insa de ceva vreme totul se rezuma la carnea de pui. De ce? Deoarece am congelatorul plin cu carne de pui: pulpe, ficatei, piept de pui...chiar si 2 pui intregi.Asa ca experimentez cat mai mult mancaruri cu pui. Pui cu legume si curry nu am mai facut pana acum, dar a meritat din plin sa incerc. Mi se pare ca este una din mancarurile cu care poti sa impresionezi prietenii care vin la masa. Nu e nimic foarte pretentios, dar este colorat, aromat si picant si se face foarte repede.
Pofta buna!
Ingrediente
-un
piept de pui
-un
dovlecel
-un
ardei gras rosu si unul verde
-o
ceapa
-2
morcovi
-150
ml suc de rosii
-o
lingurita de curry
-o
lingurita de turmenic
-o
lingurita de boia iute
-o
lingurita praf de usturoi
-1/2
lingurita chimion
-o
lingura ulei
Pregatirea
ingredientelor. Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si dovlecelul. Ardeii
se taie fasii subtiri si nu prea lungi, ceapa se toaca marunt, morcovul se taie
rondele subtiri. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa, apoi se
adauga pieptul de pui. Se prajeste si acesta cca 5-6 minute, apoi se adauga legumele
si condimentele. Se amesteca si se toarna sucul de rosii si putina apa daca mai
este nevoie. Se fierbe totul pana cand carnea este patrunsa bine si legumele
moi.
Se
serveste cu patrunjel tocat marunt presarat pe deasupra alaturi de orez.
Pofta buna!
O mancare apetisanta... imi place. Pupik.
RăspundețiȘtergerebuna si usor de facut!super reteta.si daca tot esti fericita posesoare a multor pachetele cu carnita de pui ti-l trimit in vizita pe nepotelul meu care are doar 4 ani si ar manca continuu doar piept de pui.pupici
RăspundețiȘtergereIutarii ...le mai zice cumva si riscovi? Eu azi am adunat citiva galbiori sau piciorusul caprioarei,la tocanite sint un adevarat deliciu!
RăspundețiȘtergereZi buna!