joi, 26 august 2010

Dulceata de zmeura

Nu stiu cum de am ratacit reteta prin laptop atata vreme, insa azi am gasit pozele si chiar daca nu mai e vreme de zmeura, pun totusi reteta si ce mi-a iesit mie (si mamei :P).
Am folosit zahar si zmeura. Zmeura trebuie spalata foarte foarte bine. Am pus zahar peste ea si am lasat-o sa lase suc, apoi am dat-o la fiert pana cand dulceata a stat legata. Apoi am pus-o in borcane curate si am lasat neacoperite pana cand dulceata s-a racit de tot. Abia apoi am pus capac.
Cantitati nu dau...fiecare isi face dulceata dupa propriul plac si gust, personal am pus zahar putin pt a iesi mai acruta, insa de obicei se folosesc cantitati de 1:1. Eu pun intotdeauna mai putin zahar la proportia asta.
Este delicioasa pe paine si unt dimineata sau in clatite!















Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Mulțam fain! Garantez ca magnific e si gustul!

    RăspundețiȘtergere
  2. o nebunie dulceata de zmeura....si mie imi place foarte multttttt.

    RăspundețiȘtergere
  3. da si mie imi place dulceata mai acruta.spune-mi sta bine,fara sa fermenteze nu-i asa?de aratat arat superb.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!