luni, 31 mai 2010

Cous-cous cu ienibahar

Tineti mine ca am zis la un momet dat ca m-am indragostit de ienibahar? Ei bine, l-am folosit cand am preparat cous-cous-ul, pastele mele preferate, si pot sa va zic ca a iesit absolut fantastic. O aroma nemaipomenita, plis ca a si colorat sosul in maroniu-caramiziu....Bun de tot, recomand cu drag!



Ingrediente

-cous-cous (400 grame)
-o ceapa mica
-1 lingurita de ienibahar
-putina sare
-2 linguri de sos de rosii/bulion
-ulei
-patrunjel proaspat

Curatam ceapa si o tocam marunt marunt si o calim in ulei. Adaugam cous-cous-ul si il prajim 3-4 minute, apoi completam cu un pahar de apa. Condimentam cu sare si ienibahar si lasam la fiert pe final adaugand sosul de rosii/bulionul.
Servim cu carne si cu patrunjel tocat pe deasupra...se poate si fara carne, insa eu aveam friptura din ziua precedenta si a rebuit reciclata, intr-un fel sau altul...



Pofta buna!

3 comentarii:

  1. eu cous cous n-am mancat niciodata ,nici nu stiu daca se gaseste pe aici dar ma voi interesa si daca reusesc sa gasesc voi incerca cu siguranta.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Cous cous e fasta fainoasa. Cum se poate servi cu paine? ... eu una nu as putea manca astfel.

    RăspundețiȘtergere
  3. atunci serveste fara paine, draga fana! ma bcuur ca am fani tocmai din Anglia care imi fac trafic!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!