miercuri, 21 aprilie 2010

Foi cu miere de albine

O perioada foarte lunga de timp nu am apreciat aceasta prajitura si faceam mofturi de fiecare data cand mama ne-o pregatea cu diferite ocazii. Insa am ajuns sa am un respect deosebit pentru dulcele acesta atunci cand a trebuit sa il pregatesc chiar eu. Nu ca ar fi greu procedeul, insa coptul foilor pe dosul tavii mi s-a parut intotdeauna dificil. Daca cumva credeti la fel ar fi bine sa va alungati gandul departe departe de tot, caci va inselati.
La prepararea cremei puteti folosi atat unt cat si margarina, eu una diferente mari nu am observat.
Ei bine, haideti sa ne apucam de treaba!


Ingrediente

Pentru foi:
-1ou
-8 linguri de ulei
-6 linguri de lapte dulce
-3 linguri de miere de albine
-150 de grame de zahar
-1 lingurita rasa de bicarbonat
-cca 700 grame de faina alba

Pentru crema
- 2 linguri rase de faina
-300 ml de lapte dulce
-2-3 linguri de zahar
-un plic cu zahar vanilinat
-un pachet de unt

-dulceata de prune
-zahar pudra

Ingredientele pentru blat (in afara de faina) se pun intr-un vas si se fierb la foc mic. Amestecam si lasam compozitia la racit. Cand este rece se adauga faina si se framanta aluatul. Acesta se imparte in patru parti egale; din fiecare parte se intinde o patura cat mai subtire care se coace pe fundul unei tavi de cuptor unsa in prealabil cu ulei sau tapetata cu faina. Taiem marginile neregulate si tinem deoparte foile.

Crema
Mixam untul pana cand obtinem o spuma. Din celelalte ingrediente fierbem la foc mic o budinca pe care o lasam sa se raceasca. Cand este rece incorporam untul si omogenizam crema.

Asamblarea prajiturii
Ungem o foaie cu un strat de crema alba, asezam o alta foaie deasupra pe care o ungem cu dulceata. Peste aceasta aseza a treia foaie pe care o ungem cu crema alba si terminam cu a patra foaie pe care pudram zahar pudra.



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Ina ,draga ,dupa diplomat si amandina ,asta este prajitura ,ce o mincam la cofetarie,numai ca nu am incercat-o nici o data acasa!Ce zici iese ca la cofetarie?M-ar tenta sa o incerc!
    O zi plina de soare iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. yummy,cu siguranta delicioasa prajitura aceasta!
    Ina draga mea eu am o problema ...blog-ul tau este la mine in blogroll dar nu se actualizeaza cand postezi si daca incerc sa intru imi da o mare eroare?ai idee de ce?pupici si o seara faina

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!