luni, 19 octombrie 2015

Pui dulce-acrisor cu ananas (reteta chinezeasca)


Daca va place mancarea chinezeasca si doriti sa o pregatiti chiar voi, acasa, va recomand cu mare caldura reteta de astazi. Combinatia de arome este fantastica si mancarea se pregateste usor. De asemenea, combinatia texturilor este foarte interesanta: puiul usor crocant la exterior si moale la interior, de cealalta parte ardeiul si ceapa moi la exterior si crocante la interior si ananasul moale si suculent.
Inspiratia mea pentru reteta a venit de la Andreea, care pentru mine este un fel de guru cand vine vorba de mancare chinezeasca (toate retetele incercate de pe blogul ei mi-au iesit de minune). Andreea are pe blog si un articol foarte, dar foarte util, despre cum sa gatesti mancarea chinezeasca corect (click aici), articol care mi-a folosit foarte mult pana acum. Multumesc, Andreea!
Daca va hotarati sa incercati reteta, nu inlocuiti ingredientele pe care nu le aveti cu altele care va sunt la indemana si faceti tot posibilul sa gasiti tot ce scrie pe lista, mai ales cand vine vorba de ingredientele pentru sosuri. Altfel, veti face o mancare, dar nu una chinezeasca. Otetul de orez, de exemplu, l-am gasit la Cora la raionul cu produse internationale si tot acolo am gasit si uleiul de arahide. Asadar ingrediente se gasesc, trebuie doar sa le cautati mai bine si cu atentie.
Fata de reteta Andreei eu am adaugat si sos de soia, sos care mie imi place in mod deosebit. Il mananc si gol cu paine J
Reteta o trimit mai departe catre Cezar, care in aceasta luna gazduieste “Retetele chinezesti” din cadrul proiectului The Food Connection.


Ingrediente pui cu ananas
400 g piept de pui taiat cubulete
60 g amidon de porumb
4 rondele de ananas taiate cuburi (din compot)
1 ardei gras verde taiat cuburi (mare)
1 ceapa alba taiata cuburi
Pentru sos:
2 lingurite otet de orez
4 lingurite zahar
4 lingurite ketchup
4 lingurite apa
2 lingurite amidon
un praf de sare
3 lingurite ulei de arahide
5 lingurite sos soia
+ulei pentru prajit

 

Preparare
Cubuletele de pui se trec prin amidonul de porumb si se prajesc, pana cand capata o culoare aurie, in ulei incins. Se scot pe prosop absorbanit si se lasa deoparte.
Intr-un wok se incinge uleiul de arahide si se ceapa alba, ardeiul gras si cuburile de ananas. Se calesc toate cca 1 minut.
Peste ele se pun ketchup-ul, zaharul, sosul de soia, apa si sarea.
Se adauga si cubuletele de pui, se amesteca usor apoi se adauga cele 2 lingurite de amidon desfacute in putina apa.
Se lasa pe foc redus pana cand  sosul este legat.
Puteti sa mancati puiul cu ananas ca atare, simplu sau alaturi de orez fiert.
*daca doriti mai mult sos, suplimentati ingredientele folosite la sos.

Pofta buna!

  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!