Poate ati observat deja, din postarile mele, cat de mult imi plac supele-crema. Dulci, picante, sarate, mai dense sau mai lichide, reci sau aburinde, mi se delicioase toate. Iar de combinatii nu mai vorbim, practic putem face o crema din aproape orice ingredient pe care il avem in casa.
Mi se pare mancarea ideala pentru trup si suflet, de fiecare data cand mananc un bol cu supa cremoasa mi se pare ca se spala toate rautatile de pe zi si viata e mai...portocalie (in functie de culoarea supei). :)
Ingrediente
-
500 g
morcovi curatati
-
un dovlecel
(nici prea mare, nici prea mic)
-
o
ceapa alba mica
-
1,5 l apa
-
sare si
piper dupa gust
Pentru chipsuri
-
o sfecla
rosie
-
2-3
lingurite ulei de masline
-
oregano
- sare
Intr-o oala se pun
morcovii taiati in bucati de 3-4 cm, dovlecelul taiat cubulete si ceapa
curatata. Se adauga apa si se lasa la fiert pana cand morcovii sunt bine
patrunsi. Se scurge apa de pe ei intr-un recipient, iar morcovii cu dovlecelul
se paseaza intr-un blender adaugand treptat apa in care au fiert, pana cand se
ajunge la consistenta dorita. Noua ne place crema mai densa, astfel ca nu am
folosit multa apa. Se condimenteaza crema cu sare si piper dupa gust.
Pentru chipsuri
se curata sfecla rosie de coaja, se taie rondele subtiri si se aseaza intr-o
tava de copt. Se stropesc rondelele cu ulei de masline si se presara oregano si
sare, apoi se da tava la cuptor la foc moderat pana cand chipsurile se usuca si
sunt crocante, avand grija sa le intoarceti din cand in cand.
Pentru servire turnati crema in boluri si ornati cu chipsuri de sfecla.
Eu am presarat si putina nuca prajita si tocata.Optional puteti adauga smantana sau parmezan razuit.
Pofta buna!
Delicioasa supica. O mancare de savurat intr-o zi friguroasa de iarna. Te pup!
RăspundețiȘtergereAm vazut ieri pozele pe FB si tare mi-au placut culorile :) reteta suna cel putin la fel de bine :)
RăspundețiȘtergere