marți, 17 februarie 2015

Supa-crema de morcovi cu dovlecel si chipsuri de sfecla rosie

Poate ati observat deja, din postarile mele, cat de mult imi plac supele-crema. Dulci, picante, sarate, mai dense sau mai lichide, reci sau aburinde, mi se delicioase toate. Iar de combinatii nu mai vorbim, practic putem face o crema din aproape orice ingredient pe care il avem in casa.
Mi se pare mancarea ideala pentru trup si suflet, de fiecare data cand mananc un bol cu supa cremoasa mi se pare ca se spala toate rautatile de pe zi si viata e mai...portocalie (in functie de culoarea supei). :)



Ingrediente
-         500 g morcovi curatati
-         un dovlecel (nici prea mare, nici prea mic)
-         o ceapa alba mica
-         1,5 l apa
-         sare si piper dupa gust

Pentru chipsuri
-         o sfecla rosie
-         2-3 lingurite ulei de masline
-         oregano
      -     sare

Intr-o oala se pun morcovii taiati in bucati de 3-4 cm, dovlecelul taiat cubulete si ceapa curatata. Se adauga apa si se lasa la fiert pana cand morcovii sunt bine patrunsi. Se scurge apa de pe ei intr-un recipient, iar morcovii cu dovlecelul se paseaza intr-un blender adaugand treptat apa in care au fiert, pana cand se ajunge la consistenta dorita. Noua ne place crema mai densa, astfel ca nu am folosit multa apa. Se condimenteaza crema cu sare si piper dupa gust.
Pentru chipsuri se curata sfecla rosie de coaja, se taie rondele subtiri si se aseaza intr-o tava de copt. Se stropesc rondelele cu ulei de masline si se presara oregano si sare, apoi se da tava la cuptor la foc moderat pana cand chipsurile se usuca si sunt crocante, avand grija sa le intoarceti din cand in cand.
Pentru servire turnati crema in boluri si ornati cu chipsuri de sfecla. Eu am presarat si putina nuca prajita si tocata.
Optional puteti adauga smantana sau parmezan razuit.
 Pofta buna!



2 comentarii:

  1. Delicioasa supica. O mancare de savurat intr-o zi friguroasa de iarna. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut ieri pozele pe FB si tare mi-au placut culorile :) reteta suna cel putin la fel de bine :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!