vineri, 22 martie 2013

Chiftele cu oua de prepelita

Cand am primit ouale de prepelita de la Prepelix am stiut din start ca trebuie sa incerc acesta reteta. Chiftelele acestea le puteti servi pe un platou de aperitive sau langa garnitura dumneavoastra preferata si alaturi de salate. Sau va puteti pregati pachetelul cu merinde pentru serviciu cu 2-3 chiftele alaturi de ridichii sau castraveti feliati (o mancare care imi aduce aminte de primavara, de Sarbatoarea Pastelui). Sunt foarte aspectoase si de efect pe masa si cu siguranta veti atrage atentia cu ele. Daca mai punem si ca se pregatesc extrem de usor si ca nu trebuiesc prajite putem sa le dam nota 10 cu steluta din start. Bineinteles, daca doriti puteti sa le si prajiti, insa in acest mod se vor imbiba cu ulei si poate ulterior veti fi certati de saracul ficat. Daca nu doriti sa le pregatiti sub forma de chiftele ramane varianta sub forma de chec. Asezati un strat de carne intr-o tava de cozonac, asezati ouale frumos unul dupa celalalt in sir indian apoi acoperiti cu inca un strat de carne si dati la cuptor. La fel de bun si de aratos.
Indiferent de ce varianta alegeti va urez pofta maaare..si veti avea!


Ingrediente
-500 g carne tocata (amestec vita si poc)
-1 ou
-3 linguri pesmet fin macinat
-2 catei de usturoi
-2-3 fire de patrunjel tocat marunt
-sare si piper dupa gust
-10 oua de prepelita

In primul rand fierbem ouale. Ele trebuie sa fie tari, dar retineti ca au nevoie de un timp mai scurt de fierbere decat ouale de gaina. Dupa fierbere se tin cateva minute in apa rece, apoi se decojesc.
Pentru pregatirea compozitiei de chiftele amestecam carnea cu pesmetul, catei de usturoi pisati, patrunjelul sare si piper si adaugam oul pentru legarea amestecului.
Cu o lingura puneti amestec de chiftele in palma si aplatizati, apoi asezati oul de preplita si modelati usor chifteaua. Aveti grija sa nu puneti un strat subtirel de compozitie, caci riscati sa se desfaca pe alocuri. Dupa ce chiftelele sunt pregatite se pune hartie de copt intr-o tava, se aseaza chiftelele si se da tava la cuptor (preincalzit) pana cand chiftelele sunt rumene. Din cand in cand deschideti cuptorul si intoarceti mingiutele. Eu le-am copt la 180 de grade, insa nu am urmarit pe ceas timpul de coacere.
Serviti chiftelele caldute alaturi de salate.



Pofta buna!

2 comentarii:

  1. E o idee tare bună să mai schimbăm clasica rețetă de chiftele prăjite în ulei. Mai ales că sunt și aspectuoase și au și o surpriză în interior.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiftelutele astea sunt dementiale !!! <3

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!