N-am gatit niciodata stiuca, ba mai mult nici nu
am mancat pana acum. Dar uite ca m-am trezit cu doua bucati de animale in casa,
de la bunul prieten Ovidiu, care dupa o vacanta pescuitoare in Delta s-a ales
cu minunatul peste. Si apuca-te pe cautat retete! Mi-a atras atentia stiuca
asta imbatata, sa-i zicem, iar pana la urma modalitatea de a pregati pestele a
fost una excelenta, mesenii declarandu-se incantati.Stiuca e un peste ca
nicialtul si aici ma refer la consistenta lui, iar cei care au consumat stiu la
ce ma refer. Mi se pare ca este cel mai satios peste pe care l-am mancat, sau
cel putin in ceea ce ma priveste, de fiecare data cand mananc peste mi-e foame
si mai trebuie sa mananc ceva. Cu stiuca nu s-a intamplat la fel. Este mult mai
consistent, iar berea i-a dat o aroma deosebita, usor amaruie, dar si dulceaga
Ingrediente
-
2 stiuci ( mai micute)
-
300 ml bere neagra
-
2 cepe rosii
-
Sare si piper
-
Putin ulei de masline
Stiucile cu curata foarte bine si se
spala, apoi se taie in bucati de cca 2-3 cm grosime, apoi se condimenteaza cu
sare si piper. Ceapa se taie julien si se pune intr-o tava termorezistenta, se
aseaza bucatile de peste peste ceapa si se toarna berea printre bucati. Tava se
da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana cand lichidul se evapora si
ramane un sos mai consistent, iar pestele se rumeneste usor pe deasupra.
Pestele se serveste cu sos sau mujdei de
usturoi alaturi de salate sau garnitura preferata. Noi ne-am destrabalat
alaturi de cartofi nature si conopida cu brocolli la cuptor.
Pofta buna!
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergereEu n-am mancat stiuca...nu stiu cum este, dar arata tare bine, si reteta gatita suna foarte delicios. Mai ai, ca vin la tine la masa? :)
RăspundețiȘtergerePaula, nu mai este...dar mai facem :)
ȘtergereTrebuie incercata reteta neaparat!!
RăspundețiȘtergereEu am mancat stiuca prinsa de mine, dar l-am preparat doar la tigaie. Pacat ca n-am avut reteta ta la indemana!
RăspundețiȘtergereCorina draga, te poftesc in casuta mea sa-ti ridici premiul The Versatile Blogger pe care ti-l inmanez virtual cu tot dragul. Te pup si sa ai o saptamana frumoasa!