Sunt sigura ca deja stiti ca luna de luna particip la provocarea secreta organizate de Ama. In aceasta luna am avut de pregatit o reteta de la blogul Ilenei, Papa la Ile; un blog pe care l-am descoperit de ceva vreme. Mi-a facut placere sa rasfoiesc blogul si sa aleg reteta, insa nu a fost atat de simplu deoarece am gasit o multime de retete apetisante. Asadar, a trebuit sa recurg la o solutie simpla si anume sa pregatesc o reteta pentru care sa fi avut deja ingredientele in casa. Zis si facut! Asa a aparut pe masa noastra Panna cotta cu ciocolata si peperoncino.
Panna cotta este unul dintre deserturile noastre preferate si asta doar de anul trecut cand in vacanta noastra la Roma am abuzat fara mila de acest delicat desert. Dar cu peperoncino n-am incercat si am fost curioasa foc. Rezultatul a fost e masura asteptarilor, aceeasi textura cremoasa si fina plus o nota finuta de picant. Multumim Ileana pentru reteta!
Ingredinete
-
200 ml smantana pentru frisca
-
2 foi de gelatina/5 g gelatina granule
-
o tableta ciocolata cu lapte sau amaruie
-
un peperoncino rasnit
Ciocolata se topeste pe baie de aburi, iar gelatina
se pune la inmuiat in putina apa rece. Intr-o cratita se pune la incalzit
smantana, apoi se adauga treptat peste ea ciocolata topita amestecandu-se
încontinuu. Se adauga in compozitie foile de gelatina si se amesteca pana cand
acestea sunt topite. Adaugam si ardeiul iute, apoi panna cotta se toarna in
forme/pahare care se dau la rece pana cand se incheaga (min 2 ore). Inainte de
servire ornati cupele cu frunzulite de menta sau fructe. In cazul in care
doriti sa rasturnati pe o farfurie panna cotta, clatiti formele cu apa rece,
astfel se va desprinde mai usor de margini.
Pofta buna!
Arata de milioane, am admirat poza si pe fb! Pup
RăspundețiȘtergereMmm... ce combinatie delicioasa!!!! Super arata!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!
RăspundețiȘtergereAm sa o incerc si eu, Corina! Un desert cu adevarat delicios!
RăspundețiȘtergereTe pup si un weekend placut!