Salutare tuturor. Am lipsit cateva zile, insa complet motivat! Am fost la Brasov la Festivalul Fatzada unde am avut un atelier de creatie (decoupage), iar pregatirea acestuia si participarea nu mi-au permis sa-mi fac putin timp pentru blog. Dar revin azi cu forte proaspete :).
Stiu ca e cald si nu prea aveti chef de gatit, insa trebuie sa incercati reteta aceasta. Am vrut sa imit pe cat de bine si mult posibil pieptul de pui crocant pe care il gasim la un anumit restaurant tip fast-food, nu dam nume, si am reusit sa fac asta destul de bine. O zic eu si cei care au gustat.
Ingrediente
-un piept de pui
-2 oua
-3-4 linguri de faina
-fulgi de porumb
-1/2 lingurita oregano uscat
-1/2 lingurita busuioc uscat
-1/2 lingurita praf de usturoi/usturoi deshidratat dat prin rasnita
-sare, piper si boia
Carnea se taie fasii/bastonase cam de un deget grosime si lungime. Ouale se bat si se amesteca cu toate condimentele de mai sus pana obtinem un amestec omogen. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se trece cu sucitorul peste ei pana se maruntesc cat de cat.
Bastonasele de pui le trecem prin faina, ouale condimentate, apoi prin fulgii maruntiti si se prajesc in baie de ulei sau se coc in cuptor, cum doriti dumneavoastra. Daca alegeti sa prajiti va recomand un ulei de palmier sau samburi de struguri, uleiuri care au punctul de ardere ridicat. Evitam astfel arderea uleiului si eliminam substantele cancerigene care vin la pachet odata cu arderea. Se scot pe prosop absorbant si se servesc calde.
Daca alegeti varianta coacerii, o puteti face la o temperatura de 180 de grade/foc moderat pana cand bastonasele sunt rumenite frumos.
Se servesc alaturi de salate sau sosuri. Noi am avut sos de smantana, usturoi si marar.
Pentru fulgii de porumb nu pot da o cantitate anume. Eu am luat o punga mare din care am tot maruntit pe parcurs ce lucram.
Pofta buna!
Stiu ca e cald si nu prea aveti chef de gatit, insa trebuie sa incercati reteta aceasta. Am vrut sa imit pe cat de bine si mult posibil pieptul de pui crocant pe care il gasim la un anumit restaurant tip fast-food, nu dam nume, si am reusit sa fac asta destul de bine. O zic eu si cei care au gustat.
Ingrediente
-un piept de pui
-2 oua
-3-4 linguri de faina
-fulgi de porumb
-1/2 lingurita oregano uscat
-1/2 lingurita busuioc uscat
-1/2 lingurita praf de usturoi/usturoi deshidratat dat prin rasnita
-sare, piper si boia
Carnea se taie fasii/bastonase cam de un deget grosime si lungime. Ouale se bat si se amesteca cu toate condimentele de mai sus pana obtinem un amestec omogen. Fulgii de porumb se pun intr-o punga si se trece cu sucitorul peste ei pana se maruntesc cat de cat.
Bastonasele de pui le trecem prin faina, ouale condimentate, apoi prin fulgii maruntiti si se prajesc in baie de ulei sau se coc in cuptor, cum doriti dumneavoastra. Daca alegeti sa prajiti va recomand un ulei de palmier sau samburi de struguri, uleiuri care au punctul de ardere ridicat. Evitam astfel arderea uleiului si eliminam substantele cancerigene care vin la pachet odata cu arderea. Se scot pe prosop absorbant si se servesc calde.
Daca alegeti varianta coacerii, o puteti face la o temperatura de 180 de grade/foc moderat pana cand bastonasele sunt rumenite frumos.
Se servesc alaturi de salate sau sosuri. Noi am avut sos de smantana, usturoi si marar.
Pentru fulgii de porumb nu pot da o cantitate anume. Eu am luat o punga mare din care am tot maruntit pe parcurs ce lucram.
Pofta buna!
ei asa da, fac si eu imitatii in genul asta, la cuptor ca sa fie cat mai "light", si-mi plac mai mult decat originalul :)
RăspundețiȘtergereLiana, sa stii ca si noua ne-a placut mai mult decat originalul!
ȘtergereYAMIII,YAMIIII,POT SA VIN?PUPP!!
RăspundețiȘtergereHai Mirela, te astept!
ȘtergereAm s-o incerc cu siguranta, imi surade ideea ;)
RăspundețiȘtergeresper sa iti placa. si se face atat de usor!
Ștergerece bine arata! si cu sooooos
RăspundețiȘtergeresi sunt mult mai sanatoase decat "originalul"
da, cu muuult soooos :)) Asa-i Adriana, sunt mai sanatoase!
ȘtergereE mai bun decat originalul si mult mai sanatos
RăspundețiȘtergereasa este Dorina, multumesc de vizita!
ȘtergereCe poftã mi-ai fãcut!
RăspundețiȘtergereRamona, pai te astept la masa!! :)
ȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergerepentru varianta la cuptor:
bucatile de pui se aseaza in tava pe hartie de copt? unsa?
sau in vas direct uns cu ulei?
Raluca
Buna ziua. carnea se pune in tava in care in prealabil s-a pus hartie de copt. Aceasta nu trebuie unsa cu ulei!! Personal, nu ung nicicodata hartia de copt cu ulei.
ȘtergereBastonasle se coc pana cand sunt rumene si crocante.
Pofta buna!
Multumesc mult!
Ștergerecu multa placere!
Ștergere