marți, 20 martie 2012

Pui cu nuci si gorgonzola

Inca o editie in care Ama ne provoaca sa gatim in secret, in cadrul celei mai faine initiative din blogosfera culinara, care isi propune sa adune intr-un loc mai multi bloggeri. Parerea mea!
Detalii despre provocarea secreta gasiti aici.
De acesta data mi-a revenit blogul Irinei Olariu, iar eu am ales sa incerc reteta de Pui cu nuci si gorgonzola, binestiut fiind faptul ca sunt o gorgo addict sau o gorgoaholic..cum doriti!
Multumes Irina pentru reteta si felicitari pentru blog!



Ingrediente
-un piept de pui
-200 ml smantana pentru gatit
-200 g gorgonzola
-3 linguri de nuci
-2 linguri ulei de masline
-sare si piper
-2-3 fire de patrunjel proaspat

Pieptul de pui se spala si te taie cuburi (potrivite pentru o imbucatura).
Se incinge uleiul intr-o tigaie, apoi se adauga carnea care se tine pe foc pana cand prinde o culoarea usor aurei, adica in jur de 5-6 minute. Se adauga smantana si gorgonzola si se mai gateste pana cand gorgonzola este topita. Nucile tocate grosier se presara pe deasupra, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si este gata.
Inainte de servire se presara si patrunjelul tocat marunt.
Servititi puiul cald alaturi de o salata sau orez.



Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Excelenta reteta!Imi place cum arata si cred ca are un gust minunat!

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta combinatia! arata bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ti-a iesit foarte bine! Si eu iti multumesc pentru alegerea facuta! Si blogul tau e minunat! Te pup.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!