miercuri, 7 martie 2012

Hummus

Hummus-ul este o mancare arabeasca foarte simplu de preparat. Ce are mai aparte este pasta tahini, care este de fapt o pasta din seminte de susan pe romaneste si o gasiti in orice hipermarket la raionul cu produse din bucataria internationala. Aceasta pasta se poate folosi si la alte preparate orientale, asa ca prinde bine in casa.



Ingrediente
-o conserva de naut mica (250 de g)
-2 linguri de pasta tahini 9sau unt de arahide daca nu aveti tahini)
-2 catei de usturoi
-2-3 linguri de ulei de masline
-3-4 linguri zeama de lamaie (sau dupa gust)
-sare si piper
-putina apa

Operatiunea e mai mult decat simpla, caci toate ingredientele se pun in blender sau robotul de bucatarie si se paseaza pana cand se obtine o pasta omogena.
Daca pasta este prea tare se poate subtia cu putina apa; se adauga treptat pana se obtine consistenta dorita. Ideea e ca trebuie sa obtinem o pasta densa.
Sarea si piperul se pun dupa gust si la fel si zeama de lamaie.
Se serveste cu lipii sau paine prajita, iar pe deasupra se picura putin ulei de masline si se presara boia.

(Daca folositi naut uscat, folosititi putin din apa in care a fiert pentru a lungi pasta).







Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine,cred ca este si tare buna.Nu am mancat niciodata humus.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai facut pofta!!! Maine chiar imi cumpar naut si imi fac si eu. Iti doresc o seara frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!