Sunt sigura ca avem printre noi multi amatori de chiftele. Eu una sunt. Intr-o vreme am renuntat la ele din cauza prajitului, caci stiti si am mai spus ca am eliminat prajeala din meniu ( dar rar ne rasfatam cu ceva prajit:P ), insa am descoperit ca se pot coace la cuptor. Recunosc ca nu sunt la fel ca si cele prajite, sunt putin mai uscate, insa sunt mai sanatoase si asta conteaza mult.
Ingrediente
-300 g carne tocata (vita/porc/amestec/pui)
-3-4 felii de paine
-1 catel mare de usturoi
-1 ou
-4-5 fire patrunjel proaspat
-sare si piper
Pentru crusta
-seminte de in
-seminte de susan
Amestecati ingredientele pentru chiftele (painea inmuiata in apa si scursa bine, usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt). Framantati bine cumpozitia si condimentati cu sare si cu piper dupa gust.
Faceti din compozitie chiftele mici, nu prea mari, apoi tavaliti-le prin seminte de in si seminte de susan si asezati-le pe hartie de copt intr-o tava. Dati tava la cuptor la o temperatura medie pana cand chiftelele sunt usor rumene si coapte (a se verifica cate o bucata).
Serviti chiftelele calde daca le serviti alaturi de o garnitura sau lasati-le sa se raceasca si serviti-le pe post de aperitiv.
Puteti sa folositi pentru crusta si mac.
Pofta buna!
Ingrediente
-300 g carne tocata (vita/porc/amestec/pui)
-3-4 felii de paine
-1 catel mare de usturoi
-1 ou
-4-5 fire patrunjel proaspat
-sare si piper
Pentru crusta
-seminte de in
-seminte de susan
Amestecati ingredientele pentru chiftele (painea inmuiata in apa si scursa bine, usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt). Framantati bine cumpozitia si condimentati cu sare si cu piper dupa gust.
Faceti din compozitie chiftele mici, nu prea mari, apoi tavaliti-le prin seminte de in si seminte de susan si asezati-le pe hartie de copt intr-o tava. Dati tava la cuptor la o temperatura medie pana cand chiftelele sunt usor rumene si coapte (a se verifica cate o bucata).
Serviti chiftelele calde daca le serviti alaturi de o garnitura sau lasati-le sa se raceasca si serviti-le pe post de aperitiv.
Puteti sa folositi pentru crusta si mac.
Pofta buna!
Si eu le coc la cuptor,sunt atatea avantaje daca le gatim astfel. Imi place mult prezentarea,e o idee super!
RăspundețiȘtergerema bucur ca iti place :) multumesc frumos
RăspundețiȘtergereO idee interesanta, Corina. Cred ca sint foarte delicioase. Am sa le incerc si eu. Te pup si o zii buna!
RăspundețiȘtergereApetisanta prezentarea!! Si eu le mai fac uneori la cuptor, dar mai adaug si niste ceapa verde in compozitie si putin vin ;) Iar daca mai faci si sos atunci chiar nu mai conteaza ca-s uscate! Oricum sunt delicioase si mult mai sanatoase asa ! O saptamana faina!
RăspundețiȘtergereEu nu copt niciodata chiftelele,e mai practic asa si mai sanatos.Nu punem si cartof ras la ele?Eu asa le fac,ies mai pufoase.Am sa incerc si eu reteta asta.Ozi buna!!
RăspundețiȘtergere@ Mika: sa e incerci, cu siguranta iti vor placea!
RăspundețiȘtergere@Carmen: daca tu vrei sa pui cartof in ele poti sa pui linistita, eu nu obisnuiesc. De fapt se pot pune o gramada de alte ingrediente, insa eu am dat ideea de crocant si la cuptor :) O zi buna si tie
RăspundețiȘtergere@Antonina: multumesc frumos, si da, merg foarte bine langa un sos. O saptamana faina si tie!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta!Imi place!
RăspundețiȘtergereeu am facut , le-am prajit in ulei si la mijloc nu sau prajit :((....dc?
RăspundețiȘtergereLadyMoon probabil le-ai facut prea mari si nu s-au prajit suficient, nu stiu ce sa zic, imi pare rau! De aceea varianta coacerii in cuptor este optima, nu se pot intampla cazuri din acestea
RăspundețiȘtergerece bine arata! cred ca ar papa si mofturoasa mea daca le fac si eu asa o prezentare! parca sunt acadele!
RăspundețiȘtergere