Alaturi de peste, puiul se afla pe lista carnurilor preferate de mine. Vita ocupa locul 3, iar carnea de porc, desi imi place, nu vreau sa o pun pe vreo pozitie deoarece doresc sa raresc consumul. Insa voi mai posta retete cu porc, deoarece sotul meu nu imi impartaseste opinia in totalitate.
Puiul de mai jos va ofera o masa foarte gustoasa atunci cand nu aveti prea multa dispozitie de gatit. Cu tot cu pregatitul carnii mancarea este gata in max 20 si ceva de minute.
Mascarpone am avut in frigider de ceva vreme, iar capere am tot timpul in casa. Caperele le gasiti murate in otet sau sare, in orice hipermarket. Merg de minune alaturi de carnea de pui sau peste si au o aroma intepatoare-amaruie.
Ingrediente
-un piept de pui
-150 g mascarpone
-2 lingurite de capere
-150 ml de vin alb
-sare si piper
Pieptul de pui se feliaza ca si pentru snitele si se bate cu ciocanul si se condimenteaza cu putin sare si piper. Intr-o tigaie rumenim feliile 2-3 minute (eu nu am folosit deloc ulei) si stingem cu vinul. Lasam carnea sa fiarba in vin vreo 5-6 minute, apoi adaugam branza mascarpone si caperele, si condimentam cu sare si piper. Lasam pe foc mic tigaia in jur de 10 minute. Vom obtine un sos super cremos si bun. V-am zis ca este simplu si rapid, nu?
Serviti puiul cu mascarpone si capere fierbine alaturi de o salata sau garnitura preferata, noi am avut tarta sarata cu mazare si ciuperci.
Pofta buna!
Puiul de mai jos va ofera o masa foarte gustoasa atunci cand nu aveti prea multa dispozitie de gatit. Cu tot cu pregatitul carnii mancarea este gata in max 20 si ceva de minute.
Mascarpone am avut in frigider de ceva vreme, iar capere am tot timpul in casa. Caperele le gasiti murate in otet sau sare, in orice hipermarket. Merg de minune alaturi de carnea de pui sau peste si au o aroma intepatoare-amaruie.
Ingrediente
-un piept de pui
-150 g mascarpone
-2 lingurite de capere
-150 ml de vin alb
-sare si piper
Pieptul de pui se feliaza ca si pentru snitele si se bate cu ciocanul si se condimenteaza cu putin sare si piper. Intr-o tigaie rumenim feliile 2-3 minute (eu nu am folosit deloc ulei) si stingem cu vinul. Lasam carnea sa fiarba in vin vreo 5-6 minute, apoi adaugam branza mascarpone si caperele, si condimentam cu sare si piper. Lasam pe foc mic tigaia in jur de 10 minute. Vom obtine un sos super cremos si bun. V-am zis ca este simplu si rapid, nu?
Serviti puiul cu mascarpone si capere fierbine alaturi de o salata sau garnitura preferata, noi am avut tarta sarata cu mazare si ciuperci.
Pofta buna!
Foarte bun!Si eu vreau,arata tare bine.
RăspundețiȘtergereLa sosul alb caperele sint foarte potrivite; eu as fi pus si putin marar proaspat! :)
RăspundețiȘtergereImi place!
RăspundețiȘtergere