vineri, 27 ianuarie 2012

Risotto cu bacon

Nu stiu ce sa va spun despre acest risotto. E foarte aromat si satios, clar. Daca va uitati rapid pe ingrediente o sa va dati seama ca numa bun poate fi avand in vedere ce am pus in el.
Reteta am luat-o de aici si a fost un experiment foarte apreciat de meseni.



Ingrediente
-200 g bacon
-cca 300 orez
-100 ml vin alb
-100-150 g smantana
-3-4 linguri parmezan razuit
-o ceapa alba
-o lingura unt
-o lingurita nucsoara rasa
-sare si piper
- cca un l supa de pui daca aveti, daca nu merge si apa

Baconul se taie fasii sau cubulete, ceapa se toaca marunt. Intr-o tigaie punem untul la topit si calim ceapa si baconul. Adaugam orezul si stingem cu vinul alb. Adaugam supa sau apa treptat, nu dintr-o data, pana cand supa este absorbita de orez si punem nucsoara.
La final incorporam smantana si parmezanul si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Serviti fierbinte cu parmezan razuit pe deasupra!



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!