Acest aperitiv l-am avut pe masa de revelion si ne-a placut foarte mult, speram ca si prietenilor nostri :)
Nu este o noutate, sunt sigura ca multa lume cunoaste acest aperitiv si ca multa lume il si prepara cu diferite ocazii, insa mi-a iesit atat de bun si frumos incat nu puteam sa il tin ascuns. Am folosit oua de casa, de aceea este mai galben. Va spun ce am folosit, insa nimic nu a fost cantarit deoarece eram in mare graba si pur si simplu am luat ingredientele si am folosit dupa ochi, dar incerc sa aproximez. Va pot spune doar ca aluatul obtinut mi-a ajuns pentru o tava normala de cozonac si 12 briose.
Ingrediente
-branza telemea (50 g)
-cascaval (50 g)
-sunca (100 g)
-masline rondele
-porumb (1/2 conserva mica)
- 3 oua
-putin lapte (3-4 linguri)
-praf de copt (1/2 lingurita)
-faina (doar cat sa-mi lege comozitia, 2-3 linguri)
-sare si piper dupa gust
-optional mai puteti adauga gogosar rosu sau verde, ceapa verde, spanac etc.
Ouale intregi le-am batut, apoi am adaugat laptele si faina cu praful de copt. Branzeturile, sunca si maslinele le-am taiat marunt si le-am adaugat la amestecul anterior; se amesteca bine compozitia si pune sare si piper. Daca obtinem un aluat subtire mai adaugam faina.
Turnam aluatul in tava (am pus si hartie de copt) si dam la cuptor (am ornat cu masline feliate pentru un aspect mai deosebit). Eu am copt si in forma de briose. Dupa 30 de minute la un foc mediu este gata checul si il putem scoate. Totusi e incerc cu scobitoarea si daca nu ramane nimic pe ea stiu sigur ca e gata.
Il scoatem din tava si il portionam dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Nu este o noutate, sunt sigura ca multa lume cunoaste acest aperitiv si ca multa lume il si prepara cu diferite ocazii, insa mi-a iesit atat de bun si frumos incat nu puteam sa il tin ascuns. Am folosit oua de casa, de aceea este mai galben. Va spun ce am folosit, insa nimic nu a fost cantarit deoarece eram in mare graba si pur si simplu am luat ingredientele si am folosit dupa ochi, dar incerc sa aproximez. Va pot spune doar ca aluatul obtinut mi-a ajuns pentru o tava normala de cozonac si 12 briose.
Ingrediente
-branza telemea (50 g)
-cascaval (50 g)
-sunca (100 g)
-masline rondele
-porumb (1/2 conserva mica)
- 3 oua
-putin lapte (3-4 linguri)
-praf de copt (1/2 lingurita)
-faina (doar cat sa-mi lege comozitia, 2-3 linguri)
-sare si piper dupa gust
-optional mai puteti adauga gogosar rosu sau verde, ceapa verde, spanac etc.
Ouale intregi le-am batut, apoi am adaugat laptele si faina cu praful de copt. Branzeturile, sunca si maslinele le-am taiat marunt si le-am adaugat la amestecul anterior; se amesteca bine compozitia si pune sare si piper. Daca obtinem un aluat subtire mai adaugam faina.
Turnam aluatul in tava (am pus si hartie de copt) si dam la cuptor (am ornat cu masline feliate pentru un aspect mai deosebit). Eu am copt si in forma de briose. Dupa 30 de minute la un foc mediu este gata checul si il putem scoate. Totusi e incerc cu scobitoarea si daca nu ramane nimic pe ea stiu sigur ca e gata.
Il scoatem din tava si il portionam dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
e delicios! :)
RăspundețiȘtergereasa-i! :)
RăspundețiȘtergereNu e o noutate dar intotdeauna pica bine.Arata superb.
RăspundețiȘtergereCeva cantitati ? asa ... ochiometric ? mi-ar placea sa-l testez ptr ca arata fff bine
RăspundețiȘtergereDiana, asa cum am mentionat in text, nu am masurat cantitatile, asadar da, este totul ochiometric. Nu este o reteta grea si sincer nu mi-as bate capul cu cantitatile. Faina se pune doar cat sa lege putin compozitia. De ex, pt o tava de chec se pun cca 2 linguri de faina si 2 oua. Ma bucur ca iti place, oricum. Spor!
ȘtergereIti multumesc mult , Corina ! Am intrebat de cantitati deoarece io-s cam ,,inecata" si pun cat am prin frigider ... :d
RăspundețiȘtergereSarbatori linistite si pline de bine !
Diana, asa fac si eu. pun cat am in frigider ca ceva ceva tot o sa iasa :)
RăspundețiȘtergere