Astazi este Sf. Ioan, asa ca trasmit si eu un La multi ani tuturor care poarta acest nume si bineinteles numelor derivate de aici.
Pentru ca este sarbatoare va servesc cu un desert cu muuuulte fructe: curmale, smochine si caise deshidratate. Suna bine, ce ziceti?
Reteta pe care am folosit-o pentru aluatul brioselor este aceasta (multumesc Teo), insa am dublat gramajele pentru a obtine mai multe briose.
Ingrediente
-560g de faina
- 300g zahar
- 2 pliculete praf de copt
- 200g unt
- o priza de sare
- 2 oua
- o lingura de coaja de lamaie
- o fiola de vanilie
- 300 ml de lapte
-fructe deshidratate (am folosit curmale, caise si smochine o caserola intreaga)
In primul si in primul rand am taiat cubulete marunte fructele. Apoi intr-un vas am mixat laptele, ouale, coaja de lamaie, esenta de vanilie si untul, iar intr-altul am amestecat faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Acesta din urma il adaugam treptat in vasul in care am mixat untul si laptele, amestecand continuu. Adaugam si fructele. Eu le-am dat prin putina faina pentru a nu se lipi bucatile intre ele, insa curmalele tot au ramas lipicioase.
Aluatul obtinut il turnam in forme pentru briose si dam la cuptor pentru cca 30 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
Dupa coacere le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar sau le ornam dupa imaginatie.
Pofta buna!
Pentru ca este sarbatoare va servesc cu un desert cu muuuulte fructe: curmale, smochine si caise deshidratate. Suna bine, ce ziceti?
Reteta pe care am folosit-o pentru aluatul brioselor este aceasta (multumesc Teo), insa am dublat gramajele pentru a obtine mai multe briose.
Ingrediente
-560g de faina
- 300g zahar
- 2 pliculete praf de copt
- 200g unt
- o priza de sare
- 2 oua
- o lingura de coaja de lamaie
- o fiola de vanilie
- 300 ml de lapte
-fructe deshidratate (am folosit curmale, caise si smochine o caserola intreaga)
In primul si in primul rand am taiat cubulete marunte fructele. Apoi intr-un vas am mixat laptele, ouale, coaja de lamaie, esenta de vanilie si untul, iar intr-altul am amestecat faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Acesta din urma il adaugam treptat in vasul in care am mixat untul si laptele, amestecand continuu. Adaugam si fructele. Eu le-am dat prin putina faina pentru a nu se lipi bucatile intre ele, insa curmalele tot au ramas lipicioase.
Aluatul obtinut il turnam in forme pentru briose si dam la cuptor pentru cca 30 de minute (faceti testul cu scobitoarea).
Dupa coacere le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar sau le ornam dupa imaginatie.
Pofta buna!
Arata tare bine, pup!
RăspundețiȘtergere