vineri, 2 decembrie 2011

Mini checuri cu ciocolata amaruie si stafide

Postarea de astazi este despre cum poti transforma o banala prajitura in ceva deosebit. Azi vorbim de chec. Toata lumea stie sa faca chec, cred ca este cea mai simpla reteta de ceva dulce. Si simpla si rapida, caci pregatirea mi-a luat undeva la max 20 de minute. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Un desert care nu se demodeaza niciodata daca stim sa ii aplicam o doza de fantezie si creativitate.
Vorba lunga, saracia omului..asa ca va prezin minunatele prajiturele pufoase din aluat de chec



Avem nevoie de:

3 oua
250 g faina (am folosit o cana)
3-4 linguri de zahar (depinde cat vreti sa le faceti de dulci)
cca 100 ml de ulei
putina apa (vreo 5-6 linguri am pus)
un praf de copt
un plic de zahar vanilinat
1/2 tableta ciocolata amaruie
un pumn de stafide
esenta de rom

Intr-un vas batem ouale cu uleiul, apa si zaharul. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am incorporat-o la aluatul obtinut mai sus, amestecand usor pana la omogenizare. Ciocolata am maruntit-o cu cutitul, iar stafidele le-am tinut in apa cu esenta de rom. Adaugam ciocolata si stafidele si amestecam. Obtinem un aluat nu foarte gros si zgrunturos.



Am portionat aluatul in tava de briose (eu am pus si hartiute) si am dat la cuptor pt 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca aluatul este copt.



Le scoatem din cuptor si le lasam putin sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar pudra.





Pofta buna!
Voi ce desert faceti cand aveti pofta de ceva dulce?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!