vineri, 23 octombrie 2015

Friptura de porc in sos de legume

Odata cu venirea zilelor friguroase am pornit cuptorul si am aprins ochiurile de la aragaz pentru mancaruri mai consistente.
Fripturile ne plac in mod special si daca pana acum le-am facut doar la cuptor, de data asta am optat pentru una facuta sub capac, la foc mic. Reteta o am de la Marga, mama finutei noastre, si am pus-o in practica la o zi dupa ce am aflat-o, n-am mai avut rabdare.
Se face foarte foarte usor si o puteti adapta si la alte tipuri de carne, daca cumva nu va place cea de porc. Cred ca si cu pui iese o mancare de te lingi pe degete.  Sosul este cremos si aromat si merita orice straduinta.
Aceasta este ideea mea pentru sfarsitul de saptamana care vine si sper sa va placa si sa o incercati. Este perfecta pentru o masa simpla in familie sau pentru oaspeti gurmanzi. Daca pregatiti si 1-2 feluri de garnitura, deja aveti o masa de sarbatoare. Noi am ales mazarea oparita, insa alaturi de cartofi sau fasole verde trasa la tigaie face echipa la fel de buna.



 Ingrediente friptura de porc cu sos de legume

-          1 bucata de muschi de porc (din a mea bucata am sectionat 10 felii de friptura)
-          1 ceapa rosie
-          2 rosii
-          1 ardei gras rosu
-          2 catei de usturoi
-          1 crenguta de cimbru uscat
-          sare si piper
-          4-5 linguri ulei pentru prajit
-          300 ml apa

Se condimenteaza carnea cu putina sare si piper.
Intr-o oala incapatoare se incinge uleiul si se prajeste carnea 2-3 minute pe fiecare parte si capete.
Langa carne se pun rosiile taiate in 4, ceapa taiata in 4, ardeiul taiat cuburi, catei de usturoi curatati de coaja, crenguta de cimbru si putina sare si piper. Se toarna apa si se pune capacul.
Friptura se fierbe la foc mic, sub capac, pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore se scoate carnea si se feliaza.
Legumele si sosul se pun intr-un blender si se paseaza pana se obtine un sos fin si cremos.
Friptura se serveste alaturi de sos si garnitura preferata (noi am ales mazare).

  
  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!