Luna august este luna in care o asezam pe tron pe Maria Sa, Rosia. Asa ne-a indemnat Diana care gazduieste in aceasta luna provocarea Dulce Romanie, un proiect lansat de Mihaela si menit sa ne apropie pe noi, cei din spatele blogurilor. Chiar daca nu se intampla luna de luna, particip cu drag la aceasta provocare si ma bucur ca de fiecare data descopar oameni si bloguri noi.
Revenind la reteta, eu am profitat de rosiile faine din gradina parintilor mei; suculente, aromate, cu miezul carnos si catifelat. Sunt perfecte. Chiar si rosioarele de mai jos sunt din gradina si sunt absolut adorabile.
Reteta este una cat se poate de simpla, chiar nu cred ca se poate mai simplu de atat si va surpinde orice papila gustativa.
Ingrediente
- 3 rosii maricele
-2 fileuri de ansoa
-2 linguri de patrunjel tocat marunt
-2 linguri de frunze de telina tocate marunt
-1 catel de ustroi
-60 ml ulei de masline
-o lingurita de otet balsamic
-2 linguri de zeama de lamaie
-sare si piper dupa gust
Puneti pe foc o craticioara cu apa. Cand aceasta incepe sa fiarba scufundati rosiile in apa si lasati-le pret de cateva secunde, apoi le transferati intr-un bol cu apa rece. Astfel, rosiile se vor decoji foarte usor. Dupa ce sunt decojite se taie in doua si se scot samburii, apoi pulpa se taie cubulete.
In blender se pun restul de ingrediente: verdeturile, ansoa, usturoiul, uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se blenduiesc toate la un loc pana cand se obtine o pasta cremoasa si omogena. Se condimenteaza la final cu sare si piper dupa gust, apoi se amesteca cu rosiile taiate cuburi.
Salsa verde cu rosii se serveste pe paine prajita.
Puteti adauga sau scoate ingrediente din cantitatile date mai sus. Poate va place aroma de patrunjel sa fie mai pregnanta, asadar puteti sa puneti o lingura in plus. Sau orice alt ingredient.
Daca nu va place ansoa sau nu aveti la indemana puteti folosi cu succes ton maruntit sau chiar puteti sa eliminati complet acest ingredient. Jucati-va cu aromele!!
Reteta nu imi apartine, inspiratia a venit de pe internet de pe un site culinar din America. Urmeaza sa trec si linkul cand dau de reteta :)
Puteti adauga sau scoate ingrediente din cantitatile date mai sus. Poate va place aroma de patrunjel sa fie mai pregnanta, asadar puteti sa puneti o lingura in plus. Sau orice alt ingredient.
Daca nu va place ansoa sau nu aveti la indemana puteti folosi cu succes ton maruntit sau chiar puteti sa eliminati complet acest ingredient. Jucati-va cu aromele!!
Reteta nu imi apartine, inspiratia a venit de pe internet de pe un site culinar din America. Urmeaza sa trec si linkul cand dau de reteta :)
Pofta buna!
Hmm... Ce bine arata! Eu voi scoate fileul de ansoa :P dar in rest e super!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cred ca este deosebit de gustoasa. O reteta care merita a fi incercata.
RăspundețiȘtergereEu n-as scoate fileurile de ansoa, dar as mai scoate din telina.Am s-o incerc
RăspundețiȘtergereFaina reteta, dar cred ca eu o sa las rosiile cu coaja cu tot, ca nu m-oi ineca dintr-atata :))
RăspundețiȘtergerearata super, cred ca si gustul e la fel !
RăspundețiȘtergereOh, cum arata! Minunata reteta si chiar cred ca o sa o incerc si eu. Multumesc ca ai trimis-o la provocare, cred ca o sa avem o colectie de retete cu rosii inedite. Te pup xox
RăspundețiȘtergereOh, Doamne cum arata sosul asta, Corinush!!! <3 <3 <3 I'm sooo hungry :D
RăspundețiȘtergereOh, ce grozav arata! Trebuie neaparat testat, ca incrediente am din gradina.
RăspundețiȘtergere