luni, 16 iulie 2012

Budinca de dovlecei

Dovlecel, dovlecel...e vremea dovleceilor. Asadar, profitati din plin de ei! Sunt plini de vitamine si au fibre de cea mai buna calitate, sunt prietenosi cu stomacul si usor de digerat si ajuta chiar si la scaderea tensiunii arteriale datorita magneziului si potasiului. Eu zic ca nu puteti sa ii refuzati!
Budinca de mai jos (ii putem zice si tarta ca nu se supara) este o mancare usoara, de vara, ideala de luat la pachet la serviciu.


Ingrediente
-2 dovlecei
-2oo g branza (light)
-un ou
- 5 linguri tarate de ovaz
-o legatura de marar proaspat
-sare si piper

Dovleceii se curata si se taie cubulete, apoi se fierb cca 10 minute in apa cu sare. Se scot din apa si se lasa la scurs, apoi se maruntesc in blender (sau cu furculita). Dovleceii se amesteca cu branza, oul, taratele de ovaz, condimente si mararul tocat marunt, apoi se toarna intr-o tava si se da budinca la cuptor pana cand capata o crusta aurie pe deasupra (cca 30 de minute la 180 de grade).
Budinca de dovlecei se serveste calda sau rece, ca atare sau ca si garnitura.

Daca nu aveti tarate de ovaz puteti folosi faina! Insa taratele de ovaz vor aduce un plus listei de beneficii, deoarece sunt sanatoase si au grija de aparatul digestiv.Gasiti tarate la orice magazin cu produse naturiste si in farmacii, iar pretul este foarte bun.



Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Ce frumos stau acolo feliile acelea.Asteapta sa fie papate.

    RăspundeţiȘtergere
  2. Cred ca e delicioasa budinca asta, nici nu poate fi altfel avand in vedere ca are dovlecei si branza!!! Fur si eu o bucatica de la tine! Pup

    RăspundeţiȘtergere
  3. I-as manca in fel si chip , dar doar eu , ai mei nu papa decat facuti pane sau chiftelute !! :(((

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. noi mancam in orice fel si chip dovlecelul, desi pana acu ceva vreme mancam si noi doar pane sau chiftele

      Ștergere
  4. Ce bine arata! Sambata incerc si eu reteta :D

    RăspundeţiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc, ma bucur ca iti plac. Cum ti-a iesit?

      Ștergere
  5. Ador dovlecelul deci m-ai nimerit la fix cu reteta asta,o sa o incerc si eu :)
    Pupici

    RăspundeţiȘtergere

Say something, I wanna know what do you ... think :)
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!