vineri, 20 august 2010

Tocanita de bureti iuti si legume

Am primit bureti iuti acu ceva vreme si i-am pastrat la congelator.
Pana acuma mancam bureti iuti facuti pe plita, la bunica, cu branza sarata, sau facuti pane. Sunt buni in ambele cazuri, mai ales prima varianta, dara avand si multe legume in frigider am pus de o tocanita. A iesit buna, usor dulce de la dovlecel si morcovi, usor, dar usor, amaruie de la vanata si putin iute de la bureti...o combinatie care, sincer, m-a incantat.
Asadar...



Ingrediente

o ceapa
o vanata mica
un dovlecel
2 morcovi
10 bureti iuti
bulion
marar
sare
piper
boia iute
ulei

Pregatim ingredientele pentru preparare. Taiem legumele cubulete, morcovii rondele, ceapa marunt (sau cat se poate de marunt :P), buretii ii taiem si ei ei cuburi.
Calim ceapa in putin ulei si adaugam buretii cand aceasta este sticloasa. Cand buretii sunt inmuiati adaugam si restul legumelor, bulionul si completam cu apa sa treaca peste legume. Condimentam dupa gust si lasam la clocotit cratita pana cand scade sosul pe ingrediente.
La sfarsit adaugam marar.



Pofta buna!

2 comentarii:

Say something, I wanna know what do you ... think :)
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!