duminică, 11 iulie 2010

Meniu de duminica


Meniu de duminica, pentru ca e ziua rasfatului.
Daca e sa ma intrebati ce-am mancat martea trecuta probabil nu imi voi aminti, dar daca ma intrebati ce-am mancat duminica trecuta sau acu 2 duminici.imi voi aminti cu siguranta. De ce? Pentru ca mancam (cu mici exceptii) cam aceleasi preparate in fiecare duminica: supa de pui/gaina cu taietei si piure de cartofi cu carne de pui/gaina...cum se nimereste.
Asa mancam duminica de duminica si cand eram acasa la mama, de fapt de acolo am ramas cu acest obicei culinar. Bunicile mele gatesc la fel, acelasi lucru in fiecare duminica. Am pastrat traditia si o duc mai departe.
Buuun. Tot de la mama am invatat si cum sa prepar carnea pe care am facut minunata supa. Mi-aduc cu drag aminte de diminetile de duminica cand intram in bucatarie si mirosea a supa de pui si a morcovi si mai apoi a usturoi si carne fripta. Imi amintesc cu drag duminica si pentru ca era printre singura zi din saptamana in care ne adunam cu totii la masa si pranzeam impreuna. Minunate amintiri!
Supa de pui eu o fac asa, iar al 2-lea fel vi-l prezint mai jos.


 

Felul II. Piure de cartofi si carne de pui
Carnea se prepara astfel:-3 catei de usturoi
-un varf de cutit de boia dulce
-piper dupa gust
-putin ulei
-un polonic de supa de pui

Intr-o tigaie/cratita punem ulei la incins si calim usor cateii de usturoi pisati. Adaugam boia si amestecam, insa avem grija sa nu se arda boiaua. Adaugam carnea scoasa din oala si o rumenim pe amble parti 2-3 minute (eu am pus si cativa morcovi fierti) . Adaugam un polonic de supa, punem capacul pe tigaie/cratita si lasam sa bulbuceasca pret de 3-4 clocote, pana cand se rumenesc bine bucatile de carne si scade apa.
Carnea preparata in acest fel  servim alaturi de cartofi piure si cu muraturi sau salata, in functie de sezon.








Pofta mare!

5 comentarii:

  1. Corina, fix asa e si la mine , de ani si ani mancam supa cu taitei, cartofi piure si carne , in fiecare duminica. Si nu as renunta la obicei pentru nimic in lume. Eu sunt din Banat, pe aici am vazut ca asa se obisnuieste prin multe case :)

    RăspundeţiȘtergere
  2. ufff fix asa era si la mine :) mi-am amintit de duminicile de la bunica :D

    RăspundeţiȘtergere
  3. Ai dreptate, meniul... in special supa, care sunt nelipsite duminica in Ardeal si Banat. Pupik.

    RăspundeţiȘtergere
  4. Ma bucur sa regasesc meniul in mai multe locuri!
    O saptamana faina sa aveti!!!

    RăspundeţiȘtergere
  5. Corinus , eu nu concep duminica fara supa , apoi cartofi si carne !!!! <3 Ptr mine in fiecare duminica e sarbatoare , iar supa cu carne de casa si taitei e in topul listei !!! <3

    RăspundeţiȘtergere

Say something, I wanna know what do you ... think :)
Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!