sâmbătă, 17 aprilie 2010

Supa crema de ciuperci

Am facut reteta dupa acest filmulet, exact ca si acolo, doar ca nu am folosit praz deoarece nu era la aprozarul de langa mine...A fost foarte buna supa si fara el. Mi-a placut in special aroma de telina.
http://www.videojug.com/film/how-to-make-cream-of-mushroom-soup





Ingrediente

-ciuperci proaspete ( cred ca am avut si eu vreo 200 de grame)
-1/4 dintr-o telina medie
-o ceapa mica
-un pahar de 200 ml de lapte
-un pahar de vreo 250 ml de supa de pui (am preparat una rapid cu un cub)
-sare
-piper
-unt...cam o lingura
-2 linguri de faina alba

Ciupercile, telina, ceapa curatate, taiate si spalate le-am sotat vreo 5 minute in unt. Am adaugat faina si am amesteat bine, pe urma laptele si supa, condimentele dupa gust si am lasat sa fiarba la foc mic vreo 25-30 de minute. Pe urma am pasat totul cu blenderul si am mai pus putina sare pentru ca era nevoie.
Am servit fierbinte cu crutoane de paine aromate cu usturoi. De ornat: ciupercute, smantana si patrunjel.

Pentru crutoane am incins putin ulei de masline in care am calit 2 catei de usturoi pana s-au rumenit, i-am scos si am pus bucatele de paine si le-am prajit rapid.





Pofta buna!

3 comentarii:

  1. cred ca e tare buna.la mine nu se gasesc ciuperci proaspete.crezi ca se pot folosi din conserva?pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. din greseala am incetat sa-ti urmaresc blogul...dar am revenit:)))apetisanta supa ta:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ina draga,ai niste premii la noi pe blog, te asteptam sa le ridici!
    Liana si Janet
    Nu ne suparam daca le iei pe toate sau doar pe cele care nu le ai deja...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Comentariile anonime sunt sterse automat, indiferent de continutul acestora!